Tarator Soslu Közde Kırmızı Biber

15:25 Dilek Toksoy 0 Comments



Tarator Soslu Közde Kırmızı Biber
Bu mezelerin hepsini bir gün içerisinde yaptığımı söyleyeyim. Kırmızı biber, o dayanılmaz seksi görüntüsü ve  değişik tadıyla misafir sofralarımızın baş tacıdır. Sirkeli sarımsaklı ve limonlu mayhoş tadını çok seviyorum. Bu mucize sebzeyi sıkça tüketmeyi ihmal etmeyin. Yazdan dondurucunuza atmayı da ihmal etmeyin sakın. 


Malzemeler:
1 kilo büyükçe taze kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
10 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Kırmızı biberleri közde közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup cam bir servis kabına dizin. 
Sosunu hazırlamaya başlayın ve ilk iş olarak sarımsakların kabuklarını soyup havanda dövün. Bir karıştırma kabına koyun. sırasıyla zeytin yağını, limon tuzunu, limon suyunu, sirkeyi, tuzunu ve bir bardak suyunu da ekleyip çırpma teliyle çırpın. Hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün ve bir kaç saat buzdolabında bekletip servis yapın. Herkese afiyet olsun.
                                    Çok seksi oldu.
Tarator Soslu Közde Kırmızı Biber

                                         SEVGİYLE YAPILAN YEMEKLERDEN
                                                                                    DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: