Meyhane Usulü Tarator Soslu patlıcan, Biber Közleme

09:15 Dilek Toksoy 0 Comments



Tarator Soslu Közleme
Patlıcan, kırmızı biber,etli yeşil biber karışımıyla hazırladığım bu tarif, tadıyla damaklarınızda kalacak. Hazırladıktan sonra, kapalı bir kapta, buzdolabında bir hafta saklanabilir. Hafta sonu sofralarınızda bir alternatif olarak sunabileceğiniz bu tarifi sayfamda paylaşmalıyım.

Malzemeler:
4 adet iri kırmızı biber
4 adet bostan patlıcan
4 adet etli yeşil biber
10 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon tuzu
1 su bardağı su
Yapılışı:
Patlıcanları ve biberleri yıkayıp kurulayın. Mangalda ya da fırında közleyin. Soğuduktan sonra patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyup irice doğrayın. Servis yapacağınız kabın içine koyun. 
Sosu hazırlamadan önce sarımsakları ayıklayıp havanda iyice dövün. Bir karıştırma kabına zeytinyağını, suyu, limon suyunu, sirkeyi, limon tuzunu, tuzu ve sarımsakları koyup mikserle ya da bir çırpma teliyle çırpın. Hazırladığınız sosu patlıcanların ve biberlerin üzerine dökün. Dinlenmeye bırakın. Meze olarak da kullanacağınız bu tarifi sık sık yapacağınızı biliyorum.Şimdiden herkese afiyet olsun.

Karışık Soslu Közleme
                                                 SEVGİYLE HAZIRLANAN YEMEKLERDEN

                                                                              DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: