Yalancı İşkembe Çorbası

00:35 Dilek'le Mutfakta 0 Comments


Yalancı İşkembe Çorbası
Her şeyin bir taklidi veya çakması vardır. Bu çorba da işkembenin yalancısıymış. Bu tarifi de seneler önce öğrenmiştim. Ben işkembe çorbasını çok severim ama çocuklarıma sevdiremedim doğrusu.İşte tam o zamanda bu tarifi görmüştüm ve çocuklarıma yalancı işkembe çorbasını yedirmiştim. Pek de hoşlarına gitti, afiyetle yediler. 
Bu akşam menümde bu çorba vardı. İşkembe yerine tavuk eti kullandığım bu çorbayı yapan çok var elbette. Bilmeyenler için, bir de benim tarifimi denemenizi öneririm.  Bol sarımsaklı ve limonlu tavuk suyuna enfes ve soğuk algınlığına pozitif etkisi olan çorbamızın tarifine gelince:


Malzemeler:

100 gr. kemiksiz tavuk eti
2 yemek kaşığı un
2 kaşık tereyağı
5 su bardağı su
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
6 diş sarımsak
tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Yapılışı:
Tavuk etlerini yıkayıp, çok küçük kesin. Çorba tenceresine tereyağını koyup ocağın altını yakın. Yağ eriyince unu koyun ve orta ateşte kavurun. Kavurma işleminden sonra suyunu ilave edin ve yavaş yavaş kaynayana kadar karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. Kaynayınca içine doğradığınız tavuk etlerini atın. Etler pişine kadar bekleyin. Bu arada bir kaseye kabuklarını soyup yıkadıktan sonra ezdiğiniz sarımsakları koyun. Bir yumurtanın sarısını ve limon suyunu da ekleyip çırpma teliyle iyice çırpın. Sirkeyi de ekleyip karıştırın ve bu karışımı kaynayan çorbaya ekleyin, karıştırmaya devam edin. Çorbanın tuzunu ekleyip, beş dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Çorbamız servise hazırdır. Servis kasemize alıp üzerini dilediğiniz baharatla süsleyin.Bu çorbayı içtikten sonra kendinizi çok iyi hissedeceksiniz..benden demesi..
YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI
YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI

                                              SEVGİYLE YAPILAN YEMEKLERDEN..
                                                                                                DİLEKLE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: