Edirne Usulü Ciğer

12:31 Dilek Toksoy 0 Comments

Edirne Usulü Ciğer
Bu tarifi yine çok sevgili bir arkadaşımdan aldım ve denedim, harika oldu. Ben Arnavut ciğerini çok severim ve evimde çok sık yaptığım yemeklerdendir. Fakat Edirne usulü de hiç fena olmadı. Birbirinden farkı kesiliş tarzında. Edirne ciğeri uzun şeritler halinde kesiyor, Arnavut ciğeri ise küp şeklinde. Tat olarak aynı fakat görünüş itibariyle değişik oldu. Yanında soğan salatasıyla ikram edin, soğansız olmaz.

Malzemeler:
1 kilo dana veya kuzu ciğer
1 su bardağı un
tuz
Kızartmak için 3 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Ciğeri bir kesme tahtasında ince şeritler şeklinde kesin ve yıkamayın. Bir gazete kağıdına unu dökün ve ciğerleri tuz ilave ettiğiniz una bulayın. 

Edirne Usulü Ciğer

Edirne Usulü Ciğer

Derin bir tencereye sıvıyağı koyun. İyice kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra ciğerleri arkalı önlü güzelce kızartın. Servis tabağına alın ve soğan, domates, biberle süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.


Edirne Usulü Ciğer

                                               SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                                        DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: