Edirne Usulü Ciğer

22:31 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

Edirne Usulü Ciğer
Bu tarifi yine çok sevgili bir arkadaşımdan aldım ve denedim, harika oldu. Ben Arnavut ciğerini çok severim ve evimde çok sık yaptığım yemeklerdendir. Fakat Edirne usulü de hiç fena olmadı. Birbirinden farkı kesiliş tarzında. Edirne ciğeri uzun şeritler halinde kesiyor, Arnavut ciğeri ise küp şeklinde. Tat olarak aynı fakat görünüş itibariyle değişik oldu. Yanında soğan salatasıyla ikram edin, soğansız olmaz.

Malzemeler:
1 kilo dana veya kuzu ciğer
1 su bardağı un
tuz
Kızartmak için 3 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Ciğeri bir kesme tahtasında ince şeritler şeklinde kesin ve yıkamayın. Bir gazete kağıdına unu dökün ve ciğerleri tuz ilave ettiğiniz una bulayın. 

Edirne Usulü Ciğer

Edirne Usulü Ciğer

Derin bir tencereye sıvıyağı koyun. İyice kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra ciğerleri arkalı önlü güzelce kızartın. Servis tabağına alın ve soğan, domates, biberle süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.


Edirne Usulü Ciğer

                                               SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                                        DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

1 yorum:

  1. Müşterilerinden gelen Toptan Dana Ciğeri  alış veya satış işlemlerin de her zaman beklentileri karşılamış olan firmamız özellikle risk almamak ve aynı zamanda kısa zaman içinde istedikleri sonucu almak isteyen kişiler için en çok tercih edilen adres haline gelmiştir. Bu alanda sahip olduğu deneyim ile günden güne çok daha fazla kişinin ilgisini çekmekte olan firmamız özellikle risk almak istemeyen ve tüm işlemlerini kısa zaman içinde tamamlamak isteyen kişilere gerekli hizmetleri vermektedir

    YanıtlaSil