İrmik Helvası

13:47 Dilek Toksoy 0 Comments

İrmik Helvası
İrmik helvası yapımını sevgili arkadaşım Nil'den öğrenmiştim. Sıcakken yenildiğinde daha lezzetli oluyor. Tadını verense bence tereyağının kalitesi ve ağır ateşte kavrulması. Bol kalorili olduğu için fazla yememenizi tavsiye ediyorum, bir kaşıkçık yeter. 

Malzemeler:
2 su bardağı irmik
3.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
toz fıstık ya da fındık içi ya da ceviz içi
üzerini süslemek için bir adet kivi
Yapılışı:
Derin bir çelik tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ eridikten sonra irmiği koyun ve kavurmaya başlayın. İrmiğin yanmaması için ocağın altını kısın ve yaklaşık yarım saat kavurun. Dilerseniz irmiği koymadan önce fıstık ekleyebilirsiniz. Bende olmadığı için eklemedim. Kavurma işlemi bitince sütü yavaşça ekleyin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dk. kadar demlenmesini bekleyin. Bu arada ocağın altı kısıkta olmalıdır. Daha sonra toz şekeri de ekleyip iyice karıştırın, tekrar tencerenin kapağını kapatın ve iyice demlenmesini bekleyin. Tatlıyı cam bir kaba dökün ve üzerini fıstıkla süsleyin. Bir kaç dilim kivi kesip üzerine serpiştirin. Sıcakken afiyetle yiyin. Bol kaloriler..

İrmik Helvası

İrmik Helvası

                              SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                   DİLEKLE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: