Kavurma Makarna

15:13 Dilek Toksoy 0 Comments

Kavurma Makarna

Makarna bizim evde en çok pişirilen yemektir. Çünkü küçük kızım makarna canavarıdır. Her gün yenir mi bu yemek canım yaa..Makarnanın her türlüsü makbulümüzdür. Bu tarif sevgili arkadaşım Esra'nın mutfağından.

Malzemeler:
1 paket kelebek makarna
1 litre su
1 paket tavuk bulyon
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
6 adet tavuk baget
Tavuk harcı
kekik
Yapılışı:
Geniş bir tencereye yağları koyup eritin. Makarnaları tencereye döküp karıştırın. Makarnalar hafif koyu bir renk alana kadar kavurun. Daha sonra kaynamış suyu yavaşça tencereye dökün. Tuz ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pişirin. 

Makarna Kavurma

Şimdi tavuk bagetleri yıkayın ve tavuk harcıyla bulayın. Bir miktar kekik serpip teflon tavada yumuşayana kadar pişirin. Suyu bittikçe su ekleyin, hiç yağ koymuyorum ben, çünkü tavuğun yağı zaten var. Piştikten sonra makarnanın üzerine koyup servis yapın. 
Afiyet olsun !

Makarna Kavurma

Makarna Kavurma


              SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                             DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: