Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

20:06 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır
Türk mutfağında pilavsız sofra neredeyse olmazsa olmaz. Pilavı yapmak da maharet ister. Pilav yapmayı çok eskiden değerli bir ablamdan öğrenmiştim. Pirinci kaynar tuzlu suda ıslatmak, sıcak su kullanmak gibi tüyoları vermişti. Ben öyle alıştım ve hep öyle yaparım. Çok az tereyağı koymak da pilavın lezzetini artıran tüyolardan. 
Küçük kızım pilavı çok sever, her gün yapsam yer. Bu akşam kuru fasulye ve pilav var menümüzde. Artan pilavı da atmam, illaki değerlendiririm. Ya yoğurtlu çorba yaparım, ya da kadın budu köfteye katarım. Aslında en kolay yemek pilav bana göre. Kıvamını bildikten sonra mesele yok.

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet et bulyon
Yapılışı:
Pirinci çukur bir kaba dökün. Üzerine üstünü örtecek kadar kaynar su koyun. Bir yemek kaşığı tuz atıp 15 dk. bekletin. Pilav tenceresine yağları koyup eritin. İsterseniz bir yemek kaşığı tel ya da arpa şehriye koyup kavurabilir siniz. Pirinci tel bir süzgece döküp çeşmenin altında bol suyla yıkayın. kavrulan şehriyelere ilave edip karıştırmaya devam edin. 2 veya 3 dk kadar kavurup 3 su bardağı kaynar suyu ekleyin
. Tuzunu ve et bulyonunu da koyduktan sonra tekrar karıştırıp tencerenin kapağını örtün. Ocağın altını kısığa alın. Yaklaşık 15 -20 dk. pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve şöyle bir kaşıkla havalandırın.  Tekrar kapağını örtüp demlenmesini bekleyin. Pilavın  demlenmesi için 10 dk yeterlidir. Servis tabağına alıp sıcakken yiyin. Afiyet olsun.

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı



Pirinç Pilavı
                           SEVGİYLE PİŞİRİLEN YEMEKLERDEN
                                                                            DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: