Antep'in Acılı Domates Ezmesi ( Ezme )

17:42 Dilek Toksoy 0 Comments

Antep'in Acılı Domates Ezmesi ( Ezme )
Çok sevdiğim bir mezedir, bütün yemeklerin yanında yiyebilirim. Bizim özel sosumuz diye adlandırıyorum ben. Antep yöresinin yemeği olmasına rağmen, her yerde yapıldığına eminim. Yapımı gayet kolay bence ve buzdolabında kavanozda bekletibiliyorsunuz. Eğer acıyı sevmiyorsanız acısız da yapabilirsiniz.

Malezemeler:
1 adet kuru soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 limon suyu
2 kaşık zeytinyağı
maydanoz
 taze nane
tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Sebzeleri yıkayıp blenderden geçirin. Salçaları, bir çay kaşığı toz şekeri,  pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Zeytinyağını da ekleyin ve servis tabağına alın. Üzerine limon suyu döküp, kuru naneyle şımartın. Ben maydanozla şımarttım, nane yoktu.
                               Herkese Afiyet Olsun


                                        SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                   DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: