Erzurum Aşotu Çorbası
Erzurum Aşotu Çorbası |
Malzemeler:
Köftesi için:
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
maydanoz
tuz, karabiber
1 su bardağı aşurelik buğday
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
aşotu
aşotu yoksa reyhan otu ya da nane
Yapılışı:
İlk olarak kıymayı bir yoğurma kabına alın. içine kuru soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi, kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Elinizde yuvarlayarak fındık büyüklüğünde toplar yapıp una bulayın ve bir tepsiye dizin.
Akşamdan ayıkladıktan sonra yıkayıp süzdüğünüz aşurelik buğdayı bir taşım kaynatıp şişmesi için sabaha kadar bekletin. Çorba tenceresine koyun ve içine 6 bardak su koyup kaynamaya bırakın. Buğdaylar iyice pişince köfteleri ekleyin. Diğer yanda bir tavaya yemeklik doğradığınız soğanları tereyağıyla beraber kavurun. İçine bir yemek kaşığı biber salçası, kuru nane ekleyin. Bu karışımı çorba tenceresine ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
Çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısıyla unu ekleyin ve iyice çırpın. Terbiyeyi çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve çorba kaselerine servis yapın. Üzerine aşotu ya da reyhan otu serpip afiyetle yiyin. Çok doyurucu ve besleyici bir çorba olduğu için özellikle çocuklarınıza yedirmenizi tavsiye ederim. Herkese sevgiler, afiyetle kalın.
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
0 yorum: