Zeytinyağlı Börülce Yemeği

12:06 Dilek Toksoy 0 Comments

Zeytinyağlı Börülce Yemeği
Fasulyegillerden bir bitki olan börülcenin ne çok faydası varmış, bilmiyordum doğrusu. Göbek kısmı kara olduğu için , karnıkara da deniliyormuş. Bol C vitamini ve bitkisel protein, ayrıca azot ve nişasta da içeriyor. Göğüs ve akciğere , idrar tutukluğuna, anüs kaşıntısına iyi geliyormuş. Cinsel arzuyu artırıyor, yanıklara sürülürse iyi geliyor, Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürüyor, kansızlığı da iyi geliyormuş. Daha ne olsun..Bundan sonra daha sık yiyeceğim. Bakliyat dolabımda yazdan kalma bir pişirimlik vardı. Bugün yemeğim yoktu, ben de börülceyi pişireyim dedim. Aman bir de güzel oldu ve hemen bitti. Haydi şimdi nasıl yapılıyor bir bakalım.

Malzemeler:
2 su bardağı börülce
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
maydanoz
Yapılışı:
Börülceleri ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üstünü kapatacak kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattığınız börülcenin suyunu süzün. suyun altında süzülen börülceleri yıkayın. Tekrar su koyup kaynatın ve yine dökün. Bu işlemi kara suyunun çıkması için yapıyoruz. Süzdüğünüz börülceleri bir kenarda bekletin. Tencereye soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve küçük kuşbaşı doğradığınız havucu da ekleyip biraz daha kavurun. Börülceleri tencereye ekleyin ve üzerini kapatacak kadar su koyun. Tuzunu ve şekerini pişmeye yakın koyarsanız daha iyi olur. Yaklaşık 1 saat pişirin. Börülceler yumuşayınca ocağın altını kapatın ve servis tabağına koyup afiyetle yiyin. Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin. ( Düdüklü tencerede pişiriseniz daha kısa zamanda pişer. )


                                      SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                    DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: