Şipşak Poğaça

21:11 Dilek Toksoy 4 Comments

Poğaça
Hemencik şipşak yoğurdum ve yaptım. Tarifi uydurma vallahi, çünkü mutfakta ne varsa onlarla yaptım. Ceren   hepsini folyoya sardı ve yarın işyerinde yiyeceğini söyledi. Bakın nasıl yaptım....

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
1 çay kaşığı tuz
İçi için :
Kaşar loru
Yapılışı:
Yumurtanın birini yoğurma kabına kırın, diğerinin sarısını bir kaseye ayırıp beyazını yoğurma kabına katın. Yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu şöyle bir karıştırın. Daha sonra elenmiş undan yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuz eklemeyi unutmayın. Çok yumuşak bir hamur yapın. İyice yoğurduktan sonra hamurdan cevizden biraz iri bezeler kopartıp, her bir bezeyi yağlanmış fırın tepsisinde elinizle açıp, içine lordan bir miktar koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Dizme işi bittikten sonra üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısından bir fırça yardımıyla sürüp orta ısıdaki fırında pişirmeye bırakın. Üzerleri hafifçe kızarınca fırından alın ve servis tabağına koyup, sıcakken yiyin. Afiyet olsun efendim..


Poğaça


                                  SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                             DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. şipşak ama güzel ,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık..
    annem çok yapar bu poğaçayı hatta biraz yumuşak yogurunca mayalı kadar güzel kabarırlar..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Klasik anne poğaçası işte ..evet çok yumuşak yoğurmalı, annelerimiz işi biliyorlar Deniz hanım..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Mazes hanım, çok teşşkrler..buyrun birlikte yiyelim..sevgiler

    YanıtlaSil