Tavuk Harçlı Akıtma Tarifi ( Krep Tarifi )

20:38 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Tavuk Harçlı Akıtma
Akıtmayı çocukluğumdan beri çok severim. Annem çok yapardı sabah kahvaltılarında. Ben küçük kızıma sevdiremedim ama. Akıtmayı her türlü deneyebilirsiniz, yani içine her türlü malzeme koyabilirsiniz. İster tatlı ister tuzlu, her ikisi de güzel oluyor bence. Ben bugün içine, kemiksiz beyaz tavuk etinden sos yaptım ve pişirdiğim akıtmalara sarıp dürüm yaptım. İçine reçel ya da sarelle sürün, meyve dilimleri koyun, ya da tavuklu harçlar, kıymalı, peynirli vs. Şimdi tarifine bakalım, gerçi çoğu hanım biliyordur bu tarifi..
Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 yumurta
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavuk sosu için:
200 gr. beyaz tavuk eti
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
kekik, karabiber
tuz,kişniş
Akıtma ( Krep ) yapılışı:
Sütü derince bir karıştırma kabına koyun. Daha sonra yumurtaları kırın ve çırpma teliyle ya da el blenderiyle çırpın. Unu,tuzu ve sıvı yağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Teflon bir tavayı ocakta kızdırın ve biraz sıvı yağ koyun. Yağ kızınca bir kepçe akıtma harcından alıp tavaya dökün, arkalı önlü pişirin. Çevirirken tahta spatulayla dikkatlice çevirin. 
Tavuklu harcın yapımı:
Tavuk etlerini yıkayıp uzun şeritler halinde kesin. Etleri bir tavaya koyup ocağın altını açın. İçine sıvı yağ ve  havanda dövdüğünüz sarımsakları koyup biraz kavurun. Daha sonra soya sosunu, kekik, karabiber, tuz ve kişnişi ekleyip biraz daha kavurun.
Hazırladığınız akıtmaların içine tavuk harcından koyup rulo şeklinde sarın ve servis tabağına dizin. Yanında patates kızartmasıyla beraber yiyin. Herkese afiyet olsun.


                                             SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                                  DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: