Süzme Yoğurtlu Meze

09:44 Dilek Toksoy 0 Comments

Süzme Yoğurtlu Meze
Aydın ilimizin süzme yoğurdunun tadı bir başkadır. Aydın'a gittiğimde sabah kahvaltısında bile bu tarifi yapıp yiyorlar. Ben bu tada bayıldım, hakiki zeytinyağı ve pul biberle yapılan meze mi desek atıştırmalık mı desek, adını koyamadım. Yani akıl edip bunu yapmamışım diye de kendime kızdım.

Malzemeler:
Yarım kilo süzme yoğurt
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Dilerseniz kuru ya da yaş nane
Yapılışı:
Yoğurdu servis kasesine koyun ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Biraz da pul biber ve nane serpip ekmeğe banıp banıp yiyin.


                                                      SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: