Unlu Patlıcan Kızartması

20:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Unlu Patlıcan Kızartması
Patlıcanın her türlüsünü severim ve soframda sık sık çeşitlerini yaparım. Kızartması sağlığa zararlı olsa da yoğurtla yiyorum, sanki yağını alacak sanıyorum. Tabi öyle bir şey yok, kendimi kandırıyorum. Aslında kalori değeri çok düşük ama kızartınca bu oran baya bir fırlıyor. Haftada bir kez kızartma yemekte bir zarar yok, yeter ki aşırıya kaçmayalım. Patlıcanın sinirlere iyi geldiğini biliyor muydunuz..Evet, gerçekten de öyle ve bunu yanında daha bir çok faydası olduğunu söyleyebilirim. Çok önemli bir şey daha söyleyip sonra tarife geçmek istiyorum. Patlıcan nikotin ihtiyacını karşılayabiliyor ama öyle sandığımız kadar değil tabi. 9 kilo patlıcanda bulunan nikotin bir çöp sigarada bulunuyor. Sonuçta o kadar patlıcan yiyemeyiz. Böbreklerin iyi çalışması için patlıcan yiyin.

Unlu Patlıcan Kızartması

Malzemeler:
2 adet bostan patlıcan
Sos için:
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanların kabuklarını incecik soyun ve tuzlu suda 15 dk. bekletin. Acı suyu çıkması lazım. Çukur bir kapta unu, yumurtayı, suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. İyice çırptığınız sosun içine suyunu sıktığınız patlıcanları teker teker atıp emmesini sağlayın. 

Unlu Patlıcan Kızartması

Ocağın altını yakın ve kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun. Patlıcanları çatalla alıp, iyice kızmış olan yağın içine atın. Arkalı önlü kızartın. 


Unlu Patlıcan Kızartması


Kızaran patlıcanları önce kağıt havluya, sonra servis tabağına alın ve yanında yoğurtla servis yapın. Herkese afiyet olsun.

Unlu Patlıcan Kızartması



Unlu Patlıcan Kızartması

                                           SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                                         DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: