Unlu Patlıcan Kızartması
Unlu Patlıcan Kızartması |
Unlu Patlıcan Kızartması |
Malzemeler:
2 adet bostan patlıcan
Sos için:
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanların kabuklarını incecik soyun ve tuzlu suda 15 dk. bekletin. Acı suyu çıkması lazım. Çukur bir kapta unu, yumurtayı, suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. İyice çırptığınız sosun içine suyunu sıktığınız patlıcanları teker teker atıp emmesini sağlayın.
Unlu Patlıcan Kızartması |
Ocağın altını yakın ve kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun. Patlıcanları çatalla alıp, iyice kızmış olan yağın içine atın. Arkalı önlü kızartın.
Unlu Patlıcan Kızartması |
Kızaran patlıcanları önce kağıt havluya, sonra servis tabağına alın ve yanında yoğurtla servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Unlu Patlıcan Kızartması |
Unlu Patlıcan Kızartması |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
0 yorum: