Deniz Börülcesi Salatası

15:53 Dilek Toksoy 0 Comments

Deniz Börülcesi Salatası
İzmir'e taşınmadan önce hiç yemediğim bir bitki olan deniz börülcesini pek sevdim. Her pazara gittiğimde alırım. Sanki denizin tuzunu almış, ekşimtrak bir tadı var. Yapması biraz zahmetli ama değer. Çok güzel bir rakı mezesi olur, rakı içmeyenlere de güzel ve değişik bir salata. Egeye özgü bir lezzet ve tam bana göre diyebilirim. Bu arada guatr hastalığına iyi geliyormuş.

Malzemeler:
2 bağ deniz börülcesi
3 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Börülceleri yıkayın ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Sakın fazla haşlamayın, dağılmasınlar. Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirin ve souyunca yeşil kısımlarını saplarından ayırarak ayıklayın. Ayıkladığınız deniz börülcelerini servis tabağına alın ve üzerine dövülmüş sarımsakları, zeytin yağını, limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuz koymanıza gerek yok, çünkü zaten kendi tuzu yetiyor. Herkese afiyet olsun, mutlu hafta sonları diliyorum.

Deniz Börülcesi Salatası



                                       SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                 DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: