Kızımın benden ilham alarak Anneler Günü için yazdığı yazı

11:18 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

http://www.magazinizmir.com/yazarlar/aylin-sansal/anne

"Anne" kavramı ne kadar anlatılır bilinmez ama Anneler Günü yaklaşırken, yüreğimizde yer alan "Anne" sevgisini anlatmak istedim..




Hayatta belki en çok değer verdiğimiz kişidir annelerimiz.. Her şeyin çözümü vardır onlarda. Onların kucaklarında, sıcak kollarında.
Hissettirdikleri çevrenizdeki bütün insanlardan daha farklıdır, daha içtendir ve daha temizdir..
En korktuğumuz anda belki istem dışı olarak “Anne” diye sesleniriz o duysa da, duymasa da... Belki o en hüzünlü anımızda ağlarken “Anne” diye içlenir, o yorgun elleriyle silsin isteriz gözyaşımızı...
Sarılması kafidir rahatlamak, huzur bulmak için...
Özlemek annede farklıdır mesela. Sevgili gibi, eş gibi, arkadaş gibi özlenmez asla. O özlendiği zaman, tutamazsınız gözyaşlarınızı. O özlendiğinde asla kalbinizin çırpınışlarına hükmedemezsiniz.
Nasıl bir gücü vardır bilmem ama her soruna bir çözüm getirirler. Dertlere nasıl olurda çare olurlar hemen, hala anlayamam mesela...
Tek dosttur bazen ve tek sevgilidir aslında. Vazgeçilmeyen biridir o. Ömrünüz boyunca herkesi unutabilirsiniz belki ama anneyi asla çıkaramazsınız yüreğinizden. Çıkaracak kadar güçlü de olamazsınız hiç bir zaman.
Onsuz daha korunmasız kalırsınız hayata ve insanlara duvarlar örmeye başlarsınız fark etmeden. Bazen sert bir insan olduğunuzu düşünür yakınırsınız kendinizden. Ne çaredir ki hiç bir zaman annenizin yanında olduğunuz kadar masum kalamazsınız...
Saflıktır anneye duyulan sevgi. İçine kötü hiç bir şey karışamayacak kadar da korunaklıdır. Nitekim hiç bir zaman nefret edemezsiniz anneden. Tanrı ondan nefret edebilecek kadar duygu yüklememiştir yüreğinize.
Anne, dünya üzerinde bana göre her şeyi temsil eden tek canlıdır. Sevmekten vazgeçilmeyen ve her gün sevgisini katlayan bir yapısı vardır. Onu kırmak kolaydır ama affettirmek daha kolaydır her zaman. Sizi kayıtsız, çıkarsız sevebilen tek insandır o.
Yalnız bırakmayın onu ve verebileceğiniz tüm imkanları önüne serin... Belki de buna değebilecek tek kişidir hayatınızda.
 

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Tebrik ederim bu kadar güzel ve bu kadar içten anlatılabilir ancak. Henüz anne değilim ama anlatılmaz bir duygu olduğunu tahmin edebiliyorum ancak. Tüm annelerimiz bizim için pahabiçilmez bir değerdeler. Hakları ödenmez..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım..Anne olursunuz inşlh ve bu yüce duyguyu tadarsınız. Hakikaten hakları ödenmez..

    YanıtlaSil
  3. Kızınızın yüreğine sağlık çok güzel bir anlatım olmuş

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim..sevgiler..selamlar..

    YanıtlaSil