Pirinçli Ispanak Yemeği
Pirinçli Ispanak Yemeği |
Malzemeler:
1 kilo ıspanak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
1 fincan pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Ispanakların köklerini kesip sirkeli suda yarım saat bekletin. Daha sonra delikli bir süzgeçte suyun altında iyice yıkayın. İster elinizle ister bıçakla doğrayın. Uzmanlar elimizle doğramanın daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Tencereye yemeklik doğradığınız soğanların koyun. Biraz da su koyup suyla kavurun. Daha sonra domatesi doğrayın ve içine katın. Salçasını ve yağını da ekledikten sonra biraz daha kavurun. Şimdi doğradığınız ıspanakları tencereye ekleyin. Pirinçleri yıkayın ve ıspanaklara ekleyin. Kendi buharıyla pişirin. Dileseniz bir su bardağı su ekleyebilirsiniz. Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve yoğurtla serviz yapın. Afiyet olsun, kanınız demirle dolsun.
Pirinçli Ispanak Yemeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
ellerine sağlık canım, sindirim sistemimizin en sevdiklerinden sanırım:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim, sağolun..küçük kızıma bir sevdiremedim ıspanağı..Aslında bol bol sebze...
YanıtlaSil