Çilekli Tart
Çilekli Tart |
Çilekli Tart
Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2.5 su bardağı un
150 gr. margarin ya da tereyağı
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı toz şeker
vanilya
300 gr. çilek
Yapılışı:
Tart hamurunu yapmak için önce margarini eritin ve soğutun. Yoğurma kabına yumurta sarılarını, yoğurdu ve toz şekeri koyup karıştırın.Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin. Eritilmiş margarini yavaş yavaş yedirerek karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru tart kalıbına veya herhangi bir tepsiye yayın. kenarlarını havaya kalkacak şeklide elinizle düzeltin. Hamurun kabarmaması için üzerine yağlı kağıt koyun ve yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapacak bir malzeme koyun. 180 derece ısıda fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirin. Tartı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerindeki ağırlığı alın.
Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Soğuduktan sonra tartın üzerine dökün, kenarlarına dökmemeye özen gösterin. Üzerini yıkadığınız çileklerle ve renkli şekerlerle süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Çilekli Tart |
Çilekli Tart |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
ellerine sağlık canım.nefis bir tatlı olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilakşam yaptım ve hala yiyorum..kilo alıcam bu gidişle..napıcaz...? yorumun için teşkrler afiyet olsun
YanıtlaSilgeçmiş olsun canım.Tatlın bir harika, eline sağlık, kolaylıklar dilerim.
YanıtlaSilcanım,bence kendini fazla yormamalısın ,çok geçmiş olsun ....bu arada bu tatlı için biraz yorulmaktan bir şeycik olmazdır her halde .
YanıtlaSilyorumlarınız için teşşkrler canlarım..klavyede yazarken kolum müthiş ağrıyor..o yüzden yok sa yemek zaten mecburen yapıyorum bişeycik olmuyor...)ayrıca tatlıyı sizler kadar güzel süsleyemiyorum..sizler süpersiniz..
YanıtlaSil