Çilekli Tart

20:47 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

Çilekli Tart
Bu da benim çilekli tartım. Biliyorum, iki haftadır bloğumla ilgilenemiyorum. Bunun sebebi kolumdaki ağrı ve düğün telaşımız. Aslında her gün yemek yapıyorum ve yaptıklarımı da fotoğraflıyorum sonradan yazmak üzere ama bir türlü bilgisayara oturup yazamadım. Şu anda da kolum ağrıyor fakat bir tane de olsa bir tarif yazmam lazım diye düşündüm. Çilek mevsimi biliyorsunuz, daha bir ay daha çilek bulabiliriz. Yakında ucuzlar da, dondurucuya atmayı ihmal etmeyin. Bu arada ben çileği yüzümü temizlemek için de kullanıyorum. Temiz yüzüme yıkanmış çileği eriyene kadar gezdiriyorum, 15 dk. sonra ılık suyla yıkıyorum ve inanılmaz cildim ferahlıyor, aynı zamanda temizleniyor, size de tavsiye ederim. Ayrıca dişler için de doğal beyazlatıcı olduğunu da hatırlatayım canlarım.

Çilekli Tart
Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2.5 su bardağı un
150 gr. margarin ya da tereyağı
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı toz şeker
vanilya
300 gr. çilek
Yapılışı:
Tart hamurunu yapmak için önce margarini eritin ve soğutun. Yoğurma kabına yumurta sarılarını, yoğurdu ve toz şekeri koyup karıştırın.Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin. Eritilmiş margarini yavaş yavaş yedirerek karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Hamuru tart kalıbına veya herhangi bir tepsiye yayın. kenarlarını havaya kalkacak şeklide elinizle düzeltin. Hamurun kabarmaması için üzerine yağlı kağıt koyun ve yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapacak bir malzeme koyun. 180 derece ısıda fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişirin. Tartı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerindeki ağırlığı alın. 
Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Soğuduktan sonra tartın üzerine dökün, kenarlarına dökmemeye özen gösterin. Üzerini yıkadığınız çileklerle ve renkli şekerlerle süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.


Çilekli Tart

Çilekli Tart

                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                 DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.nefis bir tatlı olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. akşam yaptım ve hala yiyorum..kilo alıcam bu gidişle..napıcaz...? yorumun için teşkrler afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun canım.Tatlın bir harika, eline sağlık, kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. canım,bence kendini fazla yormamalısın ,çok geçmiş olsun ....bu arada bu tatlı için biraz yorulmaktan bir şeycik olmazdır her halde .

    YanıtlaSil
  5. yorumlarınız için teşşkrler canlarım..klavyede yazarken kolum müthiş ağrıyor..o yüzden yok sa yemek zaten mecburen yapıyorum bişeycik olmuyor...)ayrıca tatlıyı sizler kadar güzel süsleyemiyorum..sizler süpersiniz..

    YanıtlaSil