Ekler Pasta Tarifi

12:34 Dilek Toksoy 3 Comments

Bu tarifi sevgili arkadaşım Süer Bey yaptı. Kendisi yemek ve pasta konusunda uzmandır. Doğrusu benden güzel yapıyor, tebrik ederim.

EKLER HAMURU
1,5 SU BARDAĞI SU 125 Gr. MARGARİN 6 İRİ YUMURTA

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER 1 FİSKE TUZ 2 SU BARDAĞI UN

Su+ yağ+şeker+tuz orta hararetli ocakta karıştırarak kaynat,unu azar azar ilave edip karıştır.

Bu karışımı tencerenin dibine yapışana kadar karıştırarak pişir. Hamur soğuyunca mikser

kabına al , teker teker yumurtaları hamura yedir macun gibi olacak..

Sıkma torbasına al yağlı kağıt serilmiş tepsiye dolgunca istediğin büyüklükte sık,küçük

sıkmanızı öneririm..

KREMA

YARIM KİLO SÜT 1 YUMURTA 2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN

50 Gr.MARGARİN ½ SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 2 YEMEK KAŞIĞI buğday NİŞASTASI

RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU VANİLYA


Süt hariç bütün malzemeyi tencerede karıştır sonra sütü ilave et orta ateşte muhallebi gibi

pişir ve soğumaya bırak



ÇİKOLATA SOSU

1 PAKET HAZIR SÜT KREMASI 200 GR BİTTER ÇİKOLATA

Kremayı kaynat ateşi kapa çikolataları kırarak içine at karıştırarak erit oda ısısında soğut.

Pişmiş ekler hamurunu ortadan kes içine krema doldur çikolata sosuna batır tabağa diz.

1/3 hamur artabilir buzdolabı poşetiyle dondurup sonra da kullanabilirsiniz..Afiyet olsun..






TEŞEKKÜRLER, ELİNE SAĞLIK
DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. Genellikle küçük sırları paylaşmaz bazı tarif verenler, ben her şeyi açıkça yazarım ki deneyenler hüsrana uğramasınlar..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Süer beycim..elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar..

      Sil