Kaygana Nasıl Yapılır
Kaygana Nasıl Yapılır |
Malzemeler:
4 dal yeşil soğan
maydanoz
taze nane
3 yumurta
3 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı mısır unu
yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber
kekik
Yapılışı:
Bir kaba soğanları yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Maydanoz ve taze naneleri de incecik doğrayın. Daha sonra yumurtaları kırın ve unları ilave edin. En son yarım su bardağı sütü ekleyip bir çırpma teliyle iyice çırpın. Tuz ve baharatları ekleyip tekrar çırpın. Yağsız bir tavaya yağı koyup kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra yaptığınız karışımdan bir kepçe yardımıyla alıp kızgın tavaya dökün. Altı kızarınca tavayı altüst yapın ve diğer tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar bu işlemi yapın ve pişen kayganaları servis tabağına alın, afiyetle çayın yanında sıcak sıcak yiyin. Herkese afiyet olsun.
Kaygana Nasıl Yapılır |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
harika tarifleriniz var bende issme özel mutfak önlükleri tasrlıyorum görmek isterseniz www.zeynebagsblogspot com
YanıtlaSilTeşekkür ederim...bloğunuza bakacağım..sevgiler
YanıtlaSilsizde benim bloğuma üye olursanız sevinirim..http://dilektoksoy.blogspot.com/
YanıtlaSilçok nefis bir lezzet bol yeşillikli eline sağlık ilk fırsatta yapacağım :)
YanıtlaSilEvet, sağlıklı bir yemek önerisi..çok teşşkrler ilginize
YanıtlaSileline sağlık Dilekcim, nefis görünüyor...
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtapcım..sevgiler
YanıtlaSilHarikaaa , Karadeniz'in herşeyi bu kadar güzel olmak zorundamı :))
YanıtlaSilKaradeniz bambaşka..teşşkrler, sevgiler
YanıtlaSil