Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği

00:49 Dilek Toksoy 4 Comments

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği
Baklayı herkes sevmiyor fakat sevenler için yaptım ve sizlerle paylaşıyorum. Aslında yemeyenlere de kızıyorum. Bu lezzeti tatmamak olur mu hiç. Üstelik o kadar çok faydası var ki anlatamam. En önemli faydalarından biri böbreklere çok iyi gelmesi, ayrıca öksürüğe çok iyi geliyor. Hazmı kolaylaştıran bakla idrar yollarına da birebir bir sebze. İçinde bolca vitamin var. Lütfen yiyin arkadaşlar, sağlığımız için. Herkese sevgilerimi yolluyorum.

Malzemeler:
1 kilo iç bakla
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker
biraz dereotu
2 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Ben bu yemeği düdüklü tencerede yapıyorum, daha lezzetli oluyor. Aslında güveçte de olabilir. Yıkadığınız baklaları tencereye koyun. Soğanın kabuklarını soyun ve incecik doğrayıp baklaların üzerine dökün. tuz ve şekeri, yağı, unu da ekleyip bir güzel karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyip hafif ateşte pişirin. Baklalar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve yemeği servis tabağına koyup üzerine dereotu serpiştirin. Herkese afiyet olsun canlarım.

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği


Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği

                                       SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                             DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. dün yapmıştık :) harika bir lezzet gerçekten. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Damlacım..sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  3. baklayı çok severim bu gün alır yaparım teşekkürler . sevgiler Azerbaycandan

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel..yapıp yiyin bolca varken..afiyet olsun, sevgiler

    YanıtlaSil