Şam Tatlısı

09:46 Dilek Toksoy 17 Comments



Bir aile büyüğümden öğrendiğim tarifi yaptım arkadaşlar 
ama yemek istemiyorum. Diyete girdim ben zayıflamam lazım. Buyrun siz afiyetle yiyin. Ama harika görünüyor değil mi...





Malzemeler:
11kahve fincanı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı yoğurt
üzerine badem ya da fıstık
Yapılışı:
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın altı yasğlanmış tepsiye serin,en az 5-6 saat bekletin (irmik kabarsın diye) sonra üzerine fırçayla yoğurt sürün , 200 derece fırına atın 20 -25 dakika sonra çıkarın bir cm derinliğinde sonradan keseceğiniz yerleri işaretleyin, fırına atın pişmeye yakın tekrar çıkarıp çizgileri tepsinin dibine kadar kesin.
ŞERBETİ;
11 kahve fincanı şeker
6 çay bardağı su
1/2 limon suyu
Şerbeti kaynatarak hazırlayın , fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine sıcak şerbeti dökün. İkisi de sıcak olacak, işin sırrı burada, soğuyunca kaymakla servis edebilirsiniz..Afiyet olsun..


                               SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                  DİLEK'LE MUTFAKTA



BENZER TARİFLER

17 yorum:

  1. Elinize sağlık çok severim sizin tarifte çok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Mlz listesinde yogur var. Hepsini karistirin demissiniz. Yogurdu aslinda icine degil ustune surecegiz dimi. Hamurun icine katmayacagiz

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler canlarım..cidden nefis bir tatlı..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Evet Alev hanım..yoğurdu üstüne süreceksiniz...sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. canım nefıs gorunuyor ellerın dert gormesın sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. yıllardır şam bali yaparım ama bir türlü sokakta satılan gibi orjinal olmazdı, daha yumuşak olur ve dağılırdı. sizin tarifle tam orjinali gibi oldu. çok teşekkürler işin sırrını verdiğiniz için.

    YanıtlaSil
  8. Evet bu ölçü çok iyi bir ustadan..o yüzden orjinal oluyor..denediğiniz için teşkrler..sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Beğendiğinize sevindim..Dilek hanımın da beni usta olarak vasıflandırmasına da teşekkürler..

    YanıtlaSil
  10. Bu olcu hangi buyuklukte bir tepsi icin? Su en buyuk boy aluminyum tepsilerde yapacam da yeterli olur mu bu olcu? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. Dikdörtgen uzun tepside yaptım, tam ölçü...ben teşşkr ederim canım..

    YanıtlaSil
  12. Görseldeki dikdörtggen tepsıye mı yaptınız?
    dıkdörtgen borcam tepsıde kullanabılırmıyız bu olcuyu?

    YanıtlaSil
  13. evet canım görüldüğü üzere o tepside yaptım..borcam da da pekala olur..teşkrler

    YanıtlaSil
  14. Oncekı yapıslarımda hep sut ırmık ve sekerı karıstırıp yogurun tamamını uzerıne surmustum sımdı dıkkatımı cektı hepsını karıstırıyoruz demıssınız yogurdu da icine mı katıyorsunuz yoksa sadece uzerıne mı suruyorsunuz

    YanıtlaSil
  15. Serap hanım üzerine sürüyoruz..

    YanıtlaSil