Şam Tatlısı
Bir aile
büyüğümden öğrendiğim tarifi yaptım arkadaşlar
ama yemek istemiyorum. Diyete girdim ben zayıflamam lazım.
Buyrun siz afiyetle yiyin. Ama harika görünüyor değil mi...
Malzemeler:
11kahve fincanı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı yoğurt
üzerine badem ya da fıstık
Yapılışı:
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın altı yasğlanmış
tepsiye serin,en az 5-6 saat bekletin (irmik kabarsın diye) sonra üzerine
fırçayla yoğurt sürün , 200 derece fırına atın 20 -25 dakika sonra çıkarın bir
cm derinliğinde sonradan keseceğiniz yerleri işaretleyin, fırına atın pişmeye
yakın tekrar çıkarıp çizgileri tepsinin dibine kadar kesin.
ŞERBETİ;
11 kahve fincanı şeker
6 çay bardağı su
1/2 limon suyu
6 çay bardağı su
1/2 limon suyu
Şerbeti kaynatarak hazırlayın , fırından çıkan sıcak
tepsinin üzerine sıcak şerbeti dökün. İkisi de sıcak olacak, işin sırrı burada,
soğuyunca kaymakla servis edebilirsiniz..Afiyet olsun..
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Elinize sağlık çok severim sizin tarifte çok nefis görünüyor
YanıtlaSilHarika görünüyor..
YanıtlaSilMlz listesinde yogur var. Hepsini karistirin demissiniz. Yogurdu aslinda icine degil ustune surecegiz dimi. Hamurun icine katmayacagiz
YanıtlaSilÇok teşekkürler canlarım..cidden nefis bir tatlı..sevgiler
YanıtlaSilEvet Alev hanım..yoğurdu üstüne süreceksiniz...sevgiler..
YanıtlaSilolsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım nefıs gorunuyor ellerın dert gormesın sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürlerr..canlarım
YanıtlaSilyıllardır şam bali yaparım ama bir türlü sokakta satılan gibi orjinal olmazdı, daha yumuşak olur ve dağılırdı. sizin tarifle tam orjinali gibi oldu. çok teşekkürler işin sırrını verdiğiniz için.
YanıtlaSilEvet bu ölçü çok iyi bir ustadan..o yüzden orjinal oluyor..denediğiniz için teşkrler..sevgiler
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim..Dilek hanımın da beni usta olarak vasıflandırmasına da teşekkürler..
YanıtlaSilBu olcu hangi buyuklukte bir tepsi icin? Su en buyuk boy aluminyum tepsilerde yapacam da yeterli olur mu bu olcu? Tesekkurler
YanıtlaSilDikdörtgen uzun tepside yaptım, tam ölçü...ben teşşkr ederim canım..
YanıtlaSilGörseldeki dikdörtggen tepsıye mı yaptınız?
YanıtlaSildıkdörtgen borcam tepsıde kullanabılırmıyız bu olcuyu?
evet canım görüldüğü üzere o tepside yaptım..borcam da da pekala olur..teşkrler
YanıtlaSilOncekı yapıslarımda hep sut ırmık ve sekerı karıstırıp yogurun tamamını uzerıne surmustum sımdı dıkkatımı cektı hepsını karıstırıyoruz demıssınız yogurdu da icine mı katıyorsunuz yoksa sadece uzerıne mı suruyorsunuz
YanıtlaSilSerap hanım üzerine sürüyoruz..
YanıtlaSilÖlçüler keşke su bardağı şeklinde olsa dilek hanım daha net olurdu
YanıtlaSilÖlçüler keşke su bardağı şeklinde olsa dilek hanım daha net olurdu kaç kahve fincanı bir şu bardağı ediyor acaba
YanıtlaSil