Patlıcanlı Kebap Tarifi

14:54 Dilek Toksoy 2 Comments

Patlıcanlı Kebap Tarifi
Patlıcansız yapamayaanlardan biri olarak sık yaptığım bir tarif bu. Patlıcanların yağda kızarmadan fırında köfteyle pişmesi inanılmaz bir lezzet sunuyor sofralarımıza. Yaptım, yedik ve mutluyuz...Haydi buyrun soframa..Yanında cacık yapmayı unutmayın.

Malzemeler:
6 adet kemer patlıcan
500 gr. az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
maydanoz
tuz, karabiber, kimyon
toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzerine 10 adet chery domates
4 adet yeşil ve kırmızı biber
Yapılışı:
İlk iş olarak patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 20 dk. bekletin. Bu arada köfteyi yoğurmaya koyulun. Bir yoğurma kabına tüm malzemeleri koyup yoğurun. Bu arada kırmızı biberi incecik doğramalısınız.Köftenin içinde kuru soğan ve biber inceceik görünmeli.Köfteyi yoğurduktan sonra yuvarflak yassı şekil verin. 
Patlıcanların acı suyunu attıktan sonra zeytinyağıyla ovalayın ve  bir patlıcan bir köfte şeklinde dizip fırın tepsisine dizin. Aralarına chery domates ve yeşil biber, kırmızı biberlerle donatın. Hiç su koymadan 200 derece fırına verin ve üzerleri kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcakken serviz yapın. Herkese afiyet olsun canlarım. 


Patlıcanlı Kebap Tarifi

Patlıcanlı Kebap Tarifi

                          SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                      DİLEK'LE MUTFAKTA                

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. süüüüper bu akşamki yemeğim belli oldu.ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Nasıl oldu kebap..? inşlh afiyetle yemişinizdir..sevgiler

    YanıtlaSil