Muzlu Ve Çikolata Soslu Parfe

23:43 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

Muzlu Ve Çikolata Soslu Parfe
Bu parfeler insanı mahvediyor arkadaşlar. Fotağrafladığım parfenin tarifi, kızımın arkadaşı Duygu'ya ait. Geçen hafta bizdeydi, beraber yaptık ve afiyetle yedik, sonra da pişman olduk. Kalorisi bir hayli fazla çünkü, o yüzden yerken dozunda yani bir dilimcik yemek lazım. Havaların sıcak olduğu bu günlerde soğuk soğuk iyi gider diye düşündüm. Zaten dondurma gibi ye gitsin. Tarifim şimdi geliyor canlarım, afiyet olsun. 

Malzemeler:
2 paket kakaolu petibör bisküvi
2 adet yumurta
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
bir çimdik tuz
2 adet muz
1 çay bardağı kırılmamış fındık
Sosu için:
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Bisküvileri blenderda toz haline getirin. Bir kenara koyun ve krem şantiyi yapmaya başlayın. 2 su bardağı sütle kremşantileri çırpın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını 1 çorba kaşığı toz şekerle iyice çırpın. Aklarını da bir çimdik tuzla ayrı bir kapta çırpın. Kremşanti karışımına önce çırpılmış akları, sonra çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın. Toz haline getirdiğiniz bisküvileri, fındıkları ve dilimlediğiniz muzları ilave edip harmanlayın. 
Parfeyi sunacağınız bir kalıba streç film serin ve parfeyi üzerine dökün. Kaşık yardımıyla bastırıp şekillendirin. Donması için buzluğa koyun. Bu arada üzerinin sosunu yapmaya başlayın. 
tereyağı hariç bütün malzemeleri karıştırıp ocakta kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra karıştırarak soğutun ve soğuduktan sonra tereyağını ekleyip bir el mikseri yardımıyla iyice çırpın. Sosunuz berrak ve akıcı olmalıdır. Buzlukta dondurduğunuz parfeyi bir tabakla ters çevirin, streç filmi üzerinden sıyırın ve servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu parfenin üzerinde her yerini kaplayacak şekilde gezdirin. Parfeniz yemeye hazır, haydi tabaklara paylaştırın. Herkese afiyet olsun. Duygu'cuğuma da çok teşekkür ediyorum.

Muzlu Ve Çikolata Soslu Parfe


Muzlu Ve Çikolata Soslu Parfe

Muzlu Ve Çikolata Soslu Parfe

                                                            SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                                         DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. hmmm,değişik ,ama ...olsa da yesem ...ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  2. Tam sıcaklarda yenilebilecek bir tarif:) Benim kuzuya yedirmem için fındıkları ufalamam lazım:)) Ellerine ve emeklerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun diyorum yemişsiniz gibi..Mazes hanımcım..beğendiğine sevindim canım..ama cidden sıcakta iyi gitti..
    Nilgün hanımcım yorumun için teşşkr edrim..sen fındıkları ufala da yap..ayy bak canım istedi şimdi ama o parfeden eser yok..bittiiiii...sevgiler

    YanıtlaSil