Kıymalı Patates Yemeği
Kıymalı Patates Yemeği |
Malzemeler:
1 kilo patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
200 gr. kıyma
kimyon, karabiber,tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını incecik soyun ve ortadan dörde bölüp doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin, biraz daha kavurun. Patatesleri tencereye koyun. üzerini örtecek kadar su ilave edip, tuz, kimyon ve karabiberini ekleyip ağır ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Fazla sulu olmamasına özen gösterin. Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyin.
Kıymalı Patates Yemeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Ellerinize sağlık çok severim;) Hakikatten o okuldan gelince annelerin yaptıkları gibi olmaz, benim patates yemeğimde cidden annemin ki gibi olmuyor sanki.. Sevgiyle doluyduk sanırım küçükken bilemiyorum, tadı tuzu ayrıydı..
YanıtlaSilEvet ya..sevgiyle doluyduk..Anne bereketi vardı sanki,,,anne elinin lezzeti..Galiba patatesler de gen değişimine uğradı..lezzeti kaçtı..yorum için teşşkrler
YanıtlaSilBen de çok severim bu yemeği Dilekcim
YanıtlaSilellerine sağlık afiyetler olsun
minik bir püf noktası vereyim patatesleri tencereye koyunca hemen su koyma patesleri bir güzel en az 10 dakika kavur sonra sıcak su ekle ve farkı fark et :)
patetesler daha özlü olacak suyu daha koyu ve daha lezzetli...........
Hımmm...tamam canım mutlaka bir dahakine öyle yapacağım..önerin için çok teşşkr..evett özlü olmalı patatesin suyu..ama annem daha güzel yapıyoo...)
YanıtlaSilDilekciğim, hele hele patatesi nam-ı değer, Adapazarı sarı patates olursa ve çatalın tersiyle ezilip, salçalı püre gibi yenilirse tadına doyum olmaz. Sanıyorum, annelerimizle, bizlerin kesişme noktalarımız:)) Ellerine sağlık, kesenize bereket.:) Sevgiler
YanıtlaSilDilek hanım nerdee o eski patatesler; şimdi patatesi marketten yada manavdan alıyorsun içleri hastalıklı çıkıyor,
YanıtlaSilsizin patatesler görüntü olarak güzel ellerinize sağlık iyi akşamlar sevgiyle kalın
Ah canımm..Adapazarında çok yaşadım ve patatesinin lezzetini bilirim. Senin de dediğin gibi çatalla ezip yemesi bir güzel oluyor ki sorma..).Çok teşşkrler canım yorumun için..
YanıtlaSilTeşekkür edrim Dilek hanımcım ve adaşımm..dediğin gibi nerde o eski patatesler..ama yapacak bişi yok..aa ben bahçeli evim varken ekerdim patates..onu topraktan çıkarmak ne zevkliydi bilsen ve tabi ki tadı..sevgilerimi yolluyorum canım
YanıtlaSil