Kıymalı Patates Yemeği

16:57 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

Kıymalı Patates Yemeği
Küçükken okuldan geldiğimde annemin yaptığı ve bana en leziz gelen yemekti. Şimdi bununda tarifi yazılır mı demeyin. Bende anıları var o yüzden yazdım. Hep aklıma o günler gelir nedense, tadı da daha güzeldi şimdikinden. Ne güzel günlerdi o günler, o patates yemeğini yerken duyduğum mutluluk size saçma geliyordur, ama öyle işte. Bende bu yemeğin değişik bir his uyandırdığını söyleyeyim yeter. Kızlarım okuyunca anlarlar. Herkese afiyet olsun.

Malzemeler:
1 kilo patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
200 gr. kıyma
kimyon, karabiber,tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını incecik soyun ve ortadan dörde bölüp doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin, biraz daha kavurun. Patatesleri tencereye koyun. üzerini örtecek kadar su ilave edip, tuz, kimyon ve karabiberini ekleyip ağır ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Fazla sulu olmamasına özen gösterin. Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyin. 


Kıymalı Patates Yemeği


                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                      DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok severim;) Hakikatten o okuldan gelince annelerin yaptıkları gibi olmaz, benim patates yemeğimde cidden annemin ki gibi olmuyor sanki.. Sevgiyle doluyduk sanırım küçükken bilemiyorum, tadı tuzu ayrıydı..

    YanıtlaSil
  2. Evet ya..sevgiyle doluyduk..Anne bereketi vardı sanki,,,anne elinin lezzeti..Galiba patatesler de gen değişimine uğradı..lezzeti kaçtı..yorum için teşşkrler

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok severim bu yemeği Dilekcim
    ellerine sağlık afiyetler olsun
    minik bir püf noktası vereyim patatesleri tencereye koyunca hemen su koyma patesleri bir güzel en az 10 dakika kavur sonra sıcak su ekle ve farkı fark et :)
    patetesler daha özlü olacak suyu daha koyu ve daha lezzetli...........

    YanıtlaSil
  4. Hımmm...tamam canım mutlaka bir dahakine öyle yapacağım..önerin için çok teşşkr..evett özlü olmalı patatesin suyu..ama annem daha güzel yapıyoo...)

    YanıtlaSil
  5. Dilekciğim, hele hele patatesi nam-ı değer, Adapazarı sarı patates olursa ve çatalın tersiyle ezilip, salçalı püre gibi yenilirse tadına doyum olmaz. Sanıyorum, annelerimizle, bizlerin kesişme noktalarımız:)) Ellerine sağlık, kesenize bereket.:) Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Dilek hanım nerdee o eski patatesler; şimdi patatesi marketten yada manavdan alıyorsun içleri hastalıklı çıkıyor,
    sizin patatesler görüntü olarak güzel ellerinize sağlık iyi akşamlar sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  7. Ah canımm..Adapazarında çok yaşadım ve patatesinin lezzetini bilirim. Senin de dediğin gibi çatalla ezip yemesi bir güzel oluyor ki sorma..).Çok teşşkrler canım yorumun için..

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür edrim Dilek hanımcım ve adaşımm..dediğin gibi nerde o eski patatesler..ama yapacak bişi yok..aa ben bahçeli evim varken ekerdim patates..onu topraktan çıkarmak ne zevkliydi bilsen ve tabi ki tadı..sevgilerimi yolluyorum canım

    YanıtlaSil