Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
Mutfağımızdan eksik etmeyelim lütfen, haftada bir pişirelim sağlığımız için. Etli de pişirebilirsiniz, yemeğini de yapabilirsiniz. Genelde yemeğini çocuklar ve de erkekler sevmiyor, kendileri bilirler ne diyelim.
Tarifi çok kolay, bildiğimiz dolma içi harcını hazırlayıp bir güzel sarıyoruz, hatta orta kısımlarını üçgen şeklinde ya da bohça gibi sarabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet büyükçe beyaz lahana
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, pul biber
bir tatlı kaşığı toz şeker
yeni bahar, nane, maydanoz, kişniş
Yapılışı:
Lahanayı yıkayın ve ortadan ikiye sonra da dörde bölüp kaynar suda 5 dakika haşlayın. Dikkat edin çok haşlanmasın. Haşlanan lahanaları iri delikli bir süzgeçte süzün ve soğuk suya tutun.
Şimdi içini hazırlamaya başlayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada zeytinyağında kavurmaya başlayın. Salçaları ekleyip karıştırın.Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 3 dakika kadar kavurun ve ocağın altını kapatın. Tuzunu ve baharatlarını, maydanozu ekleyip iyice harmanlayın.
Hazırladığınız içten bir kaşık alıp haşladığınız lahanalarla sarın. Lahana sarmak biraz zordur. O yüzden bıçakla üçgen şekli vermeye çalışın ya da bohça şeklinde de sarabilirsiniz. Ben o kadar güzel saramam doğrusu ama kulakları çınlasın annecim incecik ve muntazam sarar. Lahanaların hepsini bir güzel sardıktan sonra derin bir tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar su dökün. Lahanaların açılmaması için üzerine bir yemek tabağı kapatın ve öyle pişirin. Önce yüksek sonra kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Yaklaşık yarım saatte pişen dolmamızı servis tabağına alın ve yanına taze yoğurtla sevdiklerinize sunun. Herkese afiyet olsun.Sağlıkla ve afiyetle kalın canlarım..
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Dilekciğim lahana dolmasını görünce ruhum şenlendi:) Benim de bütün dolma yapma zamanım gelmiş galiba:)) Çok severim içinden de kapuska:)) oh harika haftaya menü belli:) Sevgiler.
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim yorumun için..vallahi çokk faydalı ve leziz oluyor, sık sık yapıyorum ben. sıra da karnabahar var..değişik tarif bakıyorum..başamelli, kıymalı kızartma..başka varmı acaba...?
YanıtlaSilBiz karnıbaharı çiğ yiyoruz:)) Bizim evde kokusu ile ilgili sorun olunca kızları küçükken alıştırdım küçük küçük çiçeklerini ayırıyorum bir tabağa, yanına da bir tabak dolusu dip hazırlıyorum:) taze ceviz yer gibi batıra batıra yiyorlar hala da öyle yerler:) Bir tutamından deneyin harika olur. Dip içinde, süzme yoğurda yada sulanmamış yoğurda, beyaz peynir ,1-2 diş sarımsak, biraz mayonez, bol dereotu doğra dene bakalım:))
YanıtlaSilVallahi süpersin Nilgün..Brokoliyi öyle yiyordum ben, sonuçta karnabaharda aynı familyadan. Bu akşam deneyeceğim canım, çok teşkr ederim tarifin için..kocaman sevgiler
YanıtlaSil