İrmikli Lokma Tarifi
16-12-2013Bu tarif de lokmanın irmikli hali..
İrmikli Lokma Tarifi |
Tarifim Sağlıklı Mutfaktan..bende denemek istedim ve çok beğendim. Değişik bir lezzet, içi yumuşak dışı çıtır oldu. Sevdim ben bu tarifi..bir koca tabak oldu..hepsini de yiyemem, arkadaşlarıma dağıtayım bari..
MALZEMELER:
2 su bardağından bir parmak eksik irmik
2 su bardağı süt
125 gr. margarin ya da tereyağı
3 adet yumurta
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
ŞURUBU İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3. su bardağı su
Yarım limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
İlk iş olarak şurubu hazırlayın. Şekeri ve suyu kaynatıp limonu ekleyin. Fazla koyultmadan ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bir tencereye yağı koyup eritin. Yağ eridikten sonra irmiği ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. İrmiği kavururken yakmamaya özen gösterin. Daha sonra sütü yavaşca ekleyip karıştırın. Vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Ocağın altını kısın, tencerenin kapağını örtün ve irmiğin sütü çekmesini bekleyin. İrmik sütü emince ocağın altını kapatın, soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra içine yumurtaları birer birer kırın ve karıştırın. Elde ettiğiniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bol kızgın yağda takla attırarak kızartın.
İrmikli Lokma Tarifi |
İrmikli Lokma Tarifi |
Kızaran lokmaları soğuttuğunuz şerbete atın ve bir müddet şerbette bekletip daha sonra kevgirle servis tabağına alın. Tatlımız yenmeye hazırdır. Herkese afiyet osun. Şu an canı isteyenler yakın olsa da gelse... ben 3 tane ancak yiyebildim bu saatte..
İrmikli Lokma Tarifi |
İrmikli Lokma Tarifi |
İrmikli Lokma Tarifi |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
valla süper olmuş ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilteşşkrler canım..vallahi dolapta bir hafta durdu , geldim gittim yedim...))
YanıtlaSil