İşkembeli Nohut Yahnisi

23:50 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

İşkembeli Nohut Yahnisi


İşkembeyi sevenler nohutlu yahnisini de yemişlerdir mutlaka. Yemediyseniz ve işkembeyi de çok seviyorsanız bu tarifi deneyin mutlaka. Eski Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetlerindendir ve benim çocukluğumdan kalma bir yemektir. 


MALZEMELER:

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 kilo temizlenmiş işkembe

1 adet kuru soğan

8 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet taze kırmızı biber

2 yemek kaşığı sirke

limon suyu

tuz, karabiber

YAPILIŞI:

İşkembeyi iyice yıkayıp düdüklü tencereye koyun, içine yeterince su, sirke, bir diş sarımsak ve limon suyu ekleyip pişirin. Pişirdikten sonra suyunu süzüp işkembeyi küçük parçalar halinde kesin. 

Bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Soğanları ve sarımsakları çok ince doğrayın ya da rende yapıp tencereye ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızı biberleri de yıkayıp küçük küçük doğradıktan sonra soğanlara ilave edin. Biraz daha kavurun. Ben salça ya da domates koymuyorum, annem öyle yapardı. Haşlanmış nohutları ve işkembeyi ekleyip bir kaç kez çevirin.

Süzdüğünüz işkembe suyunu ve gerekirse biraz daha suyu ilave edip tuz ve karabiberi de ekleyin. Çok sulu olmamalıdır. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yarım saat pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcakken afiyetle yiyin. 


İşkembeli Nohut Yahnisi


                                                    SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                 DİLEK'LE MUTFAKTA


BENZER TARİFLER

2 yorum: