Izgara Et Şiş Tarifi

20:38 Dilek Toksoy 2 Comments

16-12-2013 -Pazar


Izgara Et Şiş Tarifi


Dün günlerden pazardı ve sevgili dostlarım akşama bana yemeğe geldiler.
Pazar günleri mangal yapmayı severiz. Şöyle bir ziyafet çekelim dedik ve evde ne varsa değerlendirip güzel bir sofra hazırladık. En güzel olanı et şiş oldu. Marinesinin tarifiini bloğumda paylaşmak istiyorum. Bilmeyenler olursa bu tarifle yapsın..En önce domates, biber ve soğanları ızgarada pişirmeye başlayın..


Izgara Et Şiş Tarifi

MALZEMELER:

1 dana kuşbaşı et

1 adet soğan rendesi

yarım çay bardağı süt

2 diş ezilmiş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz ve pul biber

kekik, karabiber,kimyon, kişniş

tuz

YAPILIŞI:

Etleri yıkadıktan sonra derin bir kaseye alın ve malzemeleri sırasıyla ekleyin. Daha sonra kaseyi bir kapakla kapatıp buzdolabında en az iki saat bekletin. Daha çok beklerse daha leziz ve yumuşak olur. 



Etleri teker teker şişlere geçirin ve ızgarada arkalı önlü çevirerek pişirin. Yanında pilav ve pişmiş domates, biber, soğanla servis yapın. Herkese afiyet olsun, sevdiklerinizle mutlu sofralar, bol muhabbetler..

Izgara Et Şiş Tarifi

Izgara Et Şiş Tarifi


                                            SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                      DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Dilek ne güzel ziyafet olmuş bu:)) Hava güzel galiba burada mangal yaksak, üstünden sel geçer:)) Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Nilgüncüm balkonda yaptık mangalı ama hava cidden soğuktu..belki de muhabbet sıcaktı ...)teşşkrler canm..öptümm

    YanıtlaSil