Erik Marmelatı

12:58 Dilek Toksoy 0 Comments

14-12-2013






Erik Marmelatı


Yazdan kalma buzluğuma koyduğum kırmızı erikleri marmelat yapma zamanı geldi.
Komposta mı yapsam dedim sonra vazgeçip marmelat yapmaya karar verdim. Kıpkırmızı ve akışkan harika bir marmelat çıktı ortaya. Sabah kahvaltılarında en çok ekmeğin üzerine sürülen krem peynirle marmelatın birleşip, damakta bıraktığı o güzel tadı seviyorum. 

Tarifim aşağıda, deneyin derim..

MALZEMELER:

2 kilo kırmızı erik

3 su bardağı toz şeker

yarım limon suyu

2 su bardağından biraz fazla su

YAPILIŞI:

Erikleri yıkayıp bir tencereye koyun, üzerine iki su bardağından biraz fazla su ekleyin ve kaynatın. Erikler yumuşayınca ocağın altını kapatın ve ılınınca kevgire döküp elinizle iyice ovalayıp özünün çıkmasını sağlayın. Kevgirin altındaki tencereye akan erik suyu ve özünü tekrar ocağa alın. 3 su bardağı toz şekeri ekleyip orta ateşte yarım saat kaynatın. Son beş dakika kala limon suyunu ekleyin ve özleşmesini bekleyin. Marmelat akışkan olmalıdır. Piştikten sonra sıcakken cam kavanozlara dökün ve kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bu şekilde hava almasını engellersiniz ve marmelatınız bozulmaz. Mutlu ve huzurlu kahvaltılarda tüketmeniz dileğiyle herkese afiyet olsun. 

Erik Marmelatı


                                               SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN

                                                                DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

0 yorum: