Çingen Salatası
18-02-2014Çingen Salatası |
Kahvaltılık lorun içine doldurmuşlar sebzeleri rast gele..zeytinyağıyla yağlayıp koymuşlar servis tabağına..kimi zaman da içine bir yumurta kırıp tavada pişirmişler ve sıcak sıcak koymuşlar kahvaltı sofrasına..
Benim ailemde yemek kültüründe peyniri ya da loru tereyağında pişirip yemek, bunu yanında yeşil soğanla ve çeşitli otlarla yumurta, mısır unu karışımı omletler vardı. Sürekli öğreniyoruz, yöresel tatları keşfederken çok şeyler öğreniyoruz. Aslına bakarsanız Türkler yemek konusunda inanılmaz marifetli ve üretkenler. Keşke bazı konularda da öyle olsak..)
Ben bu Çingen Salatasını çok sevdim. Sevgili arkadaşım Bahir'den öğrendiğim tarifiyle yaptım. Kendisi Aydın- Nazilli'den ve benden güzel yemek yapıyor. Ondan çook şey öğrendim, sağolsun.
Malzemeler:
1 kase kahvaltılık lor
1 adet yeşil soğan
1 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
bir kaç dal maydanoz ya da dereotu
pul biber, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Sebzeleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Kasedeki lora ekleyin. Baharatları ve yağı da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın, servis tabağına koyun. Yarın sabah kahvaltı sofranıza bir çeşni katın. Unutmayın, kahvaltıların hayatımızdaki önemi tartışılmaz..Herkese sevgiler..Afiyet Olsun !
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
hiç yemedim, tadı güzel mi? Denemek isterim çünkü salata severim, her gün mutlaka salata yapıyorum malum et yemiyorum ben, otoburum,
YanıtlaSilne yapayım aşırı hayvan sevgisi..
eline sağlık
Yemeni tavsiye ederim, çok lezzetli oluyor. Peynirin otlarla buluşması enfes tatlar bırakıyor damaklarda..Özellikle yeşil soğan ve dereotuyla..Et yememene saygım sonsuz..Sağlık dolu günler dilerim canım..
YanıtlaSil