Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

13:08 Dilek Toksoy 0 Comments

26-02-2014


Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası
Dün yayınladığım kıymalı kesme hamuru yeşil mercimekle buluşturdum, harika ve çok doyurucu bir çorba yapmış oldum.
 Bu tarif Anadolu mutfağının gayet sade ve bildik bir tarifi, içinde fazladan hiç bir malzeme olmadan tam tadında yapılan bir Anadolu çorbası. Ben buna köy çorbası diyorum, köylerde çok yapılıyor çünkü..

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

1 kase kıymalı kesme hamur

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytin yağı

tuz, karabiber

Yapılışı:

Rendelenmiş bir adet kuru soğanı zeytinyağında biraz kavurun. Haşlanmış ve kara suyu atılmış yeşil mercimeği ekleyin ve biraz daha kavurun. Üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın ve daha sonra kıymalı kesme hamurları ilave edin. Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın. Kıymalı kesme hamur yapımı için http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/2014/02/kesme-hamur-kymal.html#more linkine bakabilirsiniz. Herkese afiyet olsun..

Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası

Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası


Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası


                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                      Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: