Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası
26-02-2014Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası |
Bu tarif Anadolu mutfağının gayet sade ve bildik bir tarifi, içinde fazladan hiç bir malzeme olmadan tam tadında yapılan bir Anadolu çorbası. Ben buna köy çorbası diyorum, köylerde çok yapılıyor çünkü..
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kase kıymalı kesme hamur
1 adet rendelenmiş kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz, karabiber
Yapılışı:
Rendelenmiş bir adet kuru soğanı zeytinyağında biraz kavurun. Haşlanmış ve kara suyu atılmış yeşil mercimeği ekleyin ve biraz daha kavurun. Üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın ve daha sonra kıymalı kesme hamurları ilave edin. Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın. Kıymalı kesme hamur yapımı için http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/2014/02/kesme-hamur-kymal.html#more linkine bakabilirsiniz. Herkese afiyet olsun..
Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası |
Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası |
Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası |
Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası |
Kesme Hamurlu Yeşil Mercimek Çorbası |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: