Kuskus Pilavı

21:25 Dilek Toksoy 4 Comments

27-02-2014

Kuskus Pilavı
Kuskus pilavını çok severim ben. Bu akşamki son menüm kuskus pilavı oldu. Yapmasını eskiden beceremezdim bir türlü ama rahmetli kayınvalidem öğretti bana püf noktalarını.
 

Malzemeler:

1 paket kuskus

2 litre su

tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Bir tencereye suyu,tuzu koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kuskusları içine atın. Yumuşayıncaya kadar haşlansın. Yaklaşık 15.dk haşlanınca kevgirle süzün ve soğuk sudan geçirin. Daha sonra tencereye tereyağını koyup eritin, kuskusları ekleyin ve iyice karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dk. demlendirin. Ocağın altını kapattıktan sonra biraz daha demlensin, sonra servis yapıp afiyetle yiyin. 

Afiyet Olsun

Kuskus Pilavı
Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı
                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                 Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Bende çok severim aklıma düştü şimdi yapmam şart oldu :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İlknurcuğum bu saatte yapma ve yeme bence..yorumun için teşkrler..)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,bende çok severim uzun zamandır yapmıyordum hatırlattığınız için teşekkürler..Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. İyi ki hatırlatmışım..) afiyet olsun Mehtap hanımcım..sevgiler

    YanıtlaSil