Kuskus Pilavı
27-02-2014Kuskus Pilavı |
Malzemeler:
1 paket kuskus
2 litre su
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Bir tencereye suyu,tuzu koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kuskusları içine atın. Yumuşayıncaya kadar haşlansın. Yaklaşık 15.dk haşlanınca kevgirle süzün ve soğuk sudan geçirin. Daha sonra tencereye tereyağını koyup eritin, kuskusları ekleyin ve iyice karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dk. demlendirin. Ocağın altını kapattıktan sonra biraz daha demlensin, sonra servis yapıp afiyetle yiyin.
Afiyet Olsun
Kuskus Pilavı |
Kuskus Pilavı |
Kuskus Pilavı |
Kuskus Pilavı |
Kuskus Pilavı |
Dilek'le Mutfakta
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.Bende çok severim aklıma düştü şimdi yapmam şart oldu :)) Sevgiler
YanıtlaSilİlknurcuğum bu saatte yapma ve yeme bence..yorumun için teşkrler..)
YanıtlaSilMerhaba,bende çok severim uzun zamandır yapmıyordum hatırlattığınız için teşekkürler..Sevgiler...
YanıtlaSilİyi ki hatırlatmışım..) afiyet olsun Mehtap hanımcım..sevgiler
YanıtlaSil