Turunç Reçeli

20:43 Dilek Toksoy 8 Comments

16-02-2014

Turunç Reçeli

Tam mevsiminde yapılan reçellerden..Kendine has lezzetiyle kahvaltı sofralarımızın güzellerinden...


Yapımı aynı portakal kabuğu reçeli tarifindeki gibi, biraz da zahmetli..Sonucu muhteşem..kavanozda duruşuna bayılacaksınız..ya tadı mı..?  bence o daha da muhteşem..Haydi bakalım tarife geçelim o zaman.


Malzemeler:

20 adet turunç


10 su bardağı toz şeker


1 adet limon suyu


2 su bardağı portakal suyu


3 su bardağı su


Yapılışı:

Turunçları iyice yıkayın ve kurulayın. 

Turunç Reçeli


Turunç Reçeli

Daha sonra kabuklarını rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Ortadan ikiye kesip içlerini dikkatlice çıkartın. Ben çıkarttığım içlerin suyunu sıkıp kaynattım ve turunç ekşisi yaptım. 

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Kabukların iç kısımlarını keskin bir bıçakla iyice traşlayın ve ince şeritler halinde kesin. Kestiğiniz kabukları rulo yapın ve iğneye geçirdiğiniz sağlam bir iplikle hepsini ipliğe dizin. Ucuna düğüm atın ve daha sonra bol suda 3 defa 5 dakika haşlayın. 



Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli


Her haşlamada suyu dökün ve yeni su ekleyin tabiki.Haşlamadan sonra soğuk suda bekletin. Bir kaç gün soğuk suda bekletmenizde yarar var çünkü acı suyu tamamen çıkarsa daha lezzetli olur. Gün içerisinde 3-5 defa suyunu değiştirmeyi unutmayın. 


Suda bekleme işlemi bittiğinde turunç kabuklarını süzün ve kağıt peçeteyle hafifçe kurulayın. Tencereye şekeri portakal suyu ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kabukları ekleyin. Ocağın altını kısın ve reçeli bir saat kaynatın. En son limon suyunu ekleyip 7-8 dakika daha kaynatın. Reçelin kıvamının olup olmadığını anlamak için ben suyundan bir miktar bir kaseye koyuyorum ve hemen buzluğa atıyorum. Soğuyunca oluşan kıvamı reçel kıvamındaysa oldu demektir. 


Turunç Reçeli
Sıcakken cam kavanoza doldurun ve ılındıktan sonra kapağın altına yağlı kağıt ya da buzdolabı poşeti koyup kapağını iyice kapatın. Reçeliniz kahvaltı sofralarınızda yerini aldı, herkese afiyet olsun canlarım...

Turunç Reçeli


Yaniii bu kadar basit arkadaşlar...


Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli

Turunç Reçeli
                                   Sevgiyle pişen yemeklerden

                                                           Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

8 yorum:

  1. çok güzel olmuş..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım..gerçekten çok güzel oluyor..:)

      Sil
  2. Harika görünüyor, denemek isterim, kahvaltıda ne güzel olur, elinize sağlık, rahmetli annemi ve anneannemi hatırlattı ikisi de şahane reçeller yaparlardı...ben onlara çekmemişim:(
    afiyetle yiyin..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok mersi yorumun için...istersen yapabilirsin..buna eminim..ikram etmek isterdim cidden..:) sevgilerr

      Sil
  3. Rengi gerçekten çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Şenizciğim rengi de tadı da muhteşem oldu..teşkrler yorumun için..sevgiler canımcım

    YanıtlaSil
  5. Turunç diyarı, narenciye cenneti Antalya'dan selam! Gerçekten zahmetli ve püf noktaları olan bir reçeldir.Sizinki de harika görünüyor, ellerinize sağlık...:)

    YanıtlaSil
  6. Antalya'ya selamlar olsun Özgü hanımcım..:) gerçekten öyle..yapımı biraz zor ve püf noktalarına dikkat edince ortaya mükemmel bir sonuç çıkıyor..Yorumunuz için çok teşşkrler..

    YanıtlaSil