Turunç Reçeli
16-02-2014Turunç Reçeli |
Tam mevsiminde yapılan reçellerden..Kendine has lezzetiyle kahvaltı sofralarımızın güzellerinden...
Yapımı aynı portakal kabuğu reçeli tarifindeki gibi, biraz da zahmetli..Sonucu muhteşem..kavanozda duruşuna bayılacaksınız..ya tadı mı..? bence o daha da muhteşem..Haydi bakalım tarife geçelim o zaman.
Malzemeler:
20 adet turunç
10 su bardağı toz şeker
1 adet limon suyu
2 su bardağı portakal suyu
3 su bardağı su
Yapılışı:
Turunçları iyice yıkayın ve kurulayın.
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Daha sonra kabuklarını rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Ortadan ikiye kesip içlerini dikkatlice çıkartın. Ben çıkarttığım içlerin suyunu sıkıp kaynattım ve turunç ekşisi yaptım.
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Kabukların iç kısımlarını keskin bir bıçakla iyice traşlayın ve ince şeritler halinde kesin. Kestiğiniz kabukları rulo yapın ve iğneye geçirdiğiniz sağlam bir iplikle hepsini ipliğe dizin. Ucuna düğüm atın ve daha sonra bol suda 3 defa 5 dakika haşlayın.
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Her haşlamada suyu dökün ve yeni su ekleyin tabiki.Haşlamadan sonra soğuk suda bekletin. Bir kaç gün soğuk suda bekletmenizde yarar var çünkü acı suyu tamamen çıkarsa daha lezzetli olur. Gün içerisinde 3-5 defa suyunu değiştirmeyi unutmayın.
Suda bekleme işlemi bittiğinde turunç kabuklarını süzün ve kağıt peçeteyle hafifçe kurulayın. Tencereye şekeri portakal suyu ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kabukları ekleyin. Ocağın altını kısın ve reçeli bir saat kaynatın. En son limon suyunu ekleyip 7-8 dakika daha kaynatın. Reçelin kıvamının olup olmadığını anlamak için ben suyundan bir miktar bir kaseye koyuyorum ve hemen buzluğa atıyorum. Soğuyunca oluşan kıvamı reçel kıvamındaysa oldu demektir.
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Yaniii bu kadar basit arkadaşlar...
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Turunç Reçeli |
Dilek'le Mutfakta
çok güzel olmuş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşım..gerçekten çok güzel oluyor..:)
SilHarika görünüyor, denemek isterim, kahvaltıda ne güzel olur, elinize sağlık, rahmetli annemi ve anneannemi hatırlattı ikisi de şahane reçeller yaparlardı...ben onlara çekmemişim:(
YanıtlaSilafiyetle yiyin..:)
Canım çok mersi yorumun için...istersen yapabilirsin..buna eminim..ikram etmek isterdim cidden..:) sevgilerr
SilRengi gerçekten çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Şenizciğim rengi de tadı da muhteşem oldu..teşkrler yorumun için..sevgiler canımcım
YanıtlaSilTurunç diyarı, narenciye cenneti Antalya'dan selam! Gerçekten zahmetli ve püf noktaları olan bir reçeldir.Sizinki de harika görünüyor, ellerinize sağlık...:)
YanıtlaSilAntalya'ya selamlar olsun Özgü hanımcım..:) gerçekten öyle..yapımı biraz zor ve püf noktalarına dikkat edince ortaya mükemmel bir sonuç çıkıyor..Yorumunuz için çok teşşkrler..
YanıtlaSil