Portakal Şekerlemesi
17-02-2014Portakal Şekerlemesi |
Tatlı niyetine yedim ve bana pek iyi geldi.. Çocukların seveceğine eminim.
Malzemeler:
5 adet portakal kabuğu
4 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
1 su bardağı su
1 paket bitter çikolata
Yapılışı:
Portakal kabuklarının dış yüzeyini hafifçe traşlayın ve ince şeritler halinde kesin.
Bol suda 5 dk. haşlayın ve soğuk suda bir gün bekletin. Bu arada suyu sık sık değişin. Daha sonra sularını süzün ve 1 su bardağı su,iki bardak toz şekerle 10 dk. kaynatın. Limon suyu ekleyip biraz daha kaynatın. Şekerlenen kabukları tel bir ızgaraya dizin, süzülmelerini bekleyin.
Portakal Şekerlemesi |
Süzüldükten sonra kuruyan kabukları 2 bardak toz şeker koyduğunuz bir kabın içine atıp şekerleyin.
Portakal Şekerlemesi |
Portakal Şekerlemesi |
Şekerlenen kabukların her birinin ucunu benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp servis tabağına dizin.
Portakal Şekerlemesi |
Portakal Şekerlemesi |
Portakal Şekerlemesi |
Pastalara, keklere süslemelerde de kullanabilirsiniz.
Çerez niyetine mutfak masasının üzerinde duran portakal şekerlemelerini mutfağa girip çıktıkça yemeden duramayacaksınız..söyliyim...)
Herkese afiyet olsun..
Portakal Şekerlemesi |
Dilek'le Mutfakta
Dilek Mutfakta neylerse güzel eyler.
YanıtlaSileheheee..canımsın Şükrancım..bir gün Dilek'le Mutfağa gelmen dileğiyle...sevgilerimi yolluyorum..
YanıtlaSilHarika görünüyor! Görsel olarak güzel olduğu kadar tam bir lezzet şöleni desenize;)) Ellerinize sağlık Dilek hanım, çok da güzel anlatmışsınız. bu güzel tarif için teşekkürler:) Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler canım..beğendiğine sevindim..bende bir sitede görüp yaptım..tavsiye ederim hemen yap !..))..seviyorum hepinizi..gönül dolusu sevgilerimi yolluyorum..
Sil