Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği
03-01-2014Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği |
Yine çok sağlıklı bir yemek tarifiyle buradayım. Uzun zamandan beri yemiyordum açıkcası. Annem eskiden çok yapardı, zaten annelerimizden ne gördüysek onları yapıyoruz öyle değil mi..Bir çok arkadaşım bloglarında yapıp paylaşmışlar, ben de dururmuyum..hemen yaptım. Baya bir özlemişim doğrusu. Lezzeti mükemmel oldu, tabağı sildim süpürdüm diyebilirim. Portakal suyu da ayrı bir tat veriyor yemeğe. Mutlaka deneyin bu sağlıklı sebzeyi, özellikle şeker hastası olanlar..
Malzemeler:
1 kilo yer elması
1 adet kuru soğan
1 adet irice havuç
1 adet portakalın suyu
1 adet limon suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı:
Yer elmalarını limonlu suya koyun ve tek tek kabuklarını soyup doğrayın. Yer elmaları limonlu suda beklerken soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havucu kazıyıp yuvarlak şekilde doğrayın ve elmalarla beraber yıkayıp pişirme tenceresine koyun. Üzerine doğranmış soğanları dökün. Yağını, şekerini, tuzunu da ilave ettikten sonra portakal ve limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse biraz daha su ya da portakal suyu ekleyin. Yemek piştikten sonra servis tabağına koyun ve afiyetle yiyin. İnanın muhteşem bir yemek olacak..
Afiyet Olsun
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği |
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Köklerden doğan harika bir yemek, ellerine sağlık Dilekcim
YanıtlaSilYer elmasını en son çocukken çiğ çiğ ısırarak yediğimi hatırlıyorum.
YanıtlaSilNedense hiç alıp yemeğini yapmıyorum,sen o kadar keyifli anlatmışsın ki canım çekti:)
Afiyet şifa olsun
bu arada karakteri yazıyorum yazıyorum yanlış diyor eğer pes etmezsem yorumu gönderebilcem