Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği

10:42 Dilek Toksoy 2 Comments

03-01-2014

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği

Yine çok sağlıklı bir yemek tarifiyle buradayım. Uzun zamandan beri yemiyordum açıkcası. Annem eskiden çok yapardı, zaten annelerimizden ne gördüysek onları yapıyoruz öyle değil mi..Bir çok arkadaşım bloglarında yapıp paylaşmışlar, ben de dururmuyum..hemen yaptım. Baya bir özlemişim doğrusu. Lezzeti mükemmel oldu, tabağı sildim süpürdüm diyebilirim. Portakal suyu da ayrı bir tat veriyor yemeğe. Mutlaka deneyin bu sağlıklı sebzeyi, özellikle şeker hastası olanlar..

Malzemeler:

1 kilo yer elması

1 adet kuru soğan

1 adet irice havuç

1 adet portakalın suyu

1 adet limon suyu

yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

tuz

Yapılışı:

Yer elmalarını limonlu suya koyun ve tek tek kabuklarını soyup doğrayın. Yer elmaları  limonlu suda beklerken soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havucu kazıyıp yuvarlak şekilde doğrayın ve elmalarla beraber yıkayıp pişirme tenceresine koyun. Üzerine doğranmış soğanları dökün. Yağını, şekerini, tuzunu da ilave ettikten sonra portakal ve limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse biraz daha su ya da portakal suyu ekleyin. Yemek piştikten sonra servis tabağına koyun ve afiyetle yiyin. İnanın muhteşem bir yemek olacak..

Afiyet Olsun

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği



Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Yemeği


                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Köklerden doğan harika bir yemek, ellerine sağlık Dilekcim

    YanıtlaSil
  2. Yer elmasını en son çocukken çiğ çiğ ısırarak yediğimi hatırlıyorum.
    Nedense hiç alıp yemeğini yapmıyorum,sen o kadar keyifli anlatmışsın ki canım çekti:)
    Afiyet şifa olsun

    bu arada karakteri yazıyorum yazıyorum yanlış diyor eğer pes etmezsem yorumu gönderebilcem

    YanıtlaSil