İrmikli Etimek Tatlısı

21:26 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

15-03-2014

İrmikli Etimek Tatlısı
Hafta sonu geldi, kendimi ödüllendirmek istiyorum. Bir dilim yedim bu güzel tatlıdan, gerisi dolapta duruyor, bakalım kimlere kısmet olacak yemek..


Malzemeler:

1.5 paket etimek

1.5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

bir kaç damla limon

Kreması için:

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı irmik

Yarım paket çilekli puding

3 yemek kaşığı toz şeker

portakal kabuğu rendesi, vanilya

2 poşet kremşanti

2 su bardağı süt

yeşil fıstık tozu, ezilmiş ceviz veya fındık

1 kase çilek ( şu an mevsimi değil ama ben buzluktan çıkardım )

renkli şekerler

Yapılışı:

Etimekleri kare bir cam tepsiye ikişerli dizin. Diğer yandan tencereyi ocağa alın ve şekeri koyun. Tahta kaşıkla şekeri kavurun ve hafif karamelize edin. suyu yavaşca ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın. Yaklaşık 10 dk. sürer.
İrmikli Etimek Tatlısı

 Bir kaç damla da limon sıkın ve şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.
İrmikli Etimek Tatlısı
 Üzerlerine birer adet çilek koyun.

İrmikli Etimek Tatlısı

Etimekler yumuşaya dursun siz kremayı pişirmeye başlayın. 

Tencereye sütü, irmiği, şekeri koyup kaynamaya başlayıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca yarım paket çilekli pudingi dökün ve hızlıca karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyip 3-5 dk. pişirin. Pişirdiğiniz kremayı etimeklerin üzerine döküp güzelce yayın. Ben pek güzel yapamadım aceleden..

Üçüncü aşamada kremşantiyi sütle iyice çırpın ve soğuyan kremanın üzerine yayın. Üstünü çileklerle süsleyin. Dilerseniz ceviz, yeşilfıstık, renkli şekerlerle süsleyip servis yapın. 

Herkese afiyet olsun..

İrmikli Etimek Tatlısı

İrmikli Etimek Tatlısı

İrmikli Etimek Tatlısı

İrmikli Etimek Tatlısı

İrmikli Etimek Tatlısı

İrmikli Etimek Tatlısı

İrmikli Etimek Tatlısı

İrmikli Etimek Tatlısı


                                     Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                     Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: