İrmikli Etimek Tatlısı
15-03-2014İrmikli Etimek Tatlısı |
Malzemeler:
1.5 paket etimek
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
bir kaç damla limon
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
Yarım paket çilekli puding
3 yemek kaşığı toz şeker
portakal kabuğu rendesi, vanilya
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
yeşil fıstık tozu, ezilmiş ceviz veya fındık
1 kase çilek ( şu an mevsimi değil ama ben buzluktan çıkardım )
renkli şekerler
Yapılışı:
Etimekleri kare bir cam tepsiye ikişerli dizin. Diğer yandan tencereyi ocağa alın ve şekeri koyun. Tahta kaşıkla şekeri kavurun ve hafif karamelize edin. suyu yavaşca ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın. Yaklaşık 10 dk. sürer.
İrmikli Etimek Tatlısı |
Bir kaç damla da limon sıkın ve şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin.
İrmikli Etimek Tatlısı |
İrmikli Etimek Tatlısı |
Etimekler yumuşaya dursun siz kremayı pişirmeye başlayın.
Tencereye sütü, irmiği, şekeri koyup kaynamaya başlayıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca yarım paket çilekli pudingi dökün ve hızlıca karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyip 3-5 dk. pişirin. Pişirdiğiniz kremayı etimeklerin üzerine döküp güzelce yayın. Ben pek güzel yapamadım aceleden..
Üçüncü aşamada kremşantiyi sütle iyice çırpın ve soğuyan kremanın üzerine yayın. Üstünü çileklerle süsleyin. Dilerseniz ceviz, yeşilfıstık, renkli şekerlerle süsleyip servis yapın.
Herkese afiyet olsun..
İrmikli Etimek Tatlısı |
İrmikli Etimek Tatlısı |
İrmikli Etimek Tatlısı |
İrmikli Etimek Tatlısı |
İrmikli Etimek Tatlısı |
İrmikli Etimek Tatlısı |
İrmikli Etimek Tatlısı |
İrmikli Etimek Tatlısı |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: