Kayısı Reçeli

14:00 Dilek Toksoy 2 Comments

14-03-2014

Kayısı Reçeli


Kayısı meyvesi Allah'ın bize sunduğu nimetlerden biri.. Hele reçeline bayılıyorum, o görüntüsü, rengi, duruşu bambaşka..Şimdi nereden çıktı bu kayısılar diyeceksiniz.
Yazdan ayıklayıp buzluğa attığım kayısıları unutmuşum ben. Çıkardım hemen ve reçelini kaynattım. Daha çilekler duruyor, onları da yapmam lazım bir an evvel, çilek çıktı bile..


Reçelim çok güzel oldu, tam kıvamında..Buzluktan çıkarıp da reçel yapınca daha güzel oluyor sanki..

Malzemeler:

1 kilo kayısı

1 kilo toz şeker

1 adet limon suyu

Yapılışı:

Çekirdekleri çıkartılmış kayısıları yıkadıktan sonra, (benimkiler hazırdı buzlukta ) üzerine toz şekeri döküp bir gece bekletin. Sabah olunca reçeli kaynamaya bırakın. Kısık ateşte koyulaşana dek kaynatın. Pişmeye yakın limon suyunu koyun ve 5 dk. daha kaynatın.  Kıvamını anlamak için bir kaşık reçelden alın ve bir kasede buzluğa koyup hemen soğutun. Kıvamı olduysa ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kavanoza döküp ağzına buzdolabı poşedi geçirin ve kapağı sıkıca kapatın. Reçelimiz yenmeye hazır, Herkese afiyet olsun.  
Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli

                                       Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum: