Ispanak Borani
09-03-2014Ispanak Borani |
Pirinçli yemeğini zaten hep yapıyoruz, bu tarifle biraz değişiklik yapalım. Aslında ben bu tarifi kayınvalidemden öğrenmiştim. Kızlarım pek severler, yemeğinden ziyade bu tarifi daha çok tuttular. Ama en çok ıspanaklı böreği yerler. Süzme yoğurtla daha güzel oluyor, bir deneyin..
Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süzme yoğurt
tuz, karabiber
Yapılışı:
Ispanakları ayıklayın ve bol sirkeli suda bir saat bekletin. Daha sonra güzelce yıkayın, saplarının tepesini kesip incecik doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe kavurun. Unu ekleyip soğanlarla kavurmaya devam edin. Daha sonra biraz su ilavesiyle ıspanakları ekleyin, sürekli karıştırın. Fazla pişirmenize gerek yok, ıspanaklar yumuşayana kadar kavurun. Ben biraz sulu seviyorum ve ara ara karıştırırken su ilave ettim. Piştikten sonra tuz ve karabiber ekleyin. Ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra süzme yoğurdu ekleyip karıştırın. Dilerseniz üzerine pul biber serpin ve servis tabağına alıp sofranıza bir güzellik katın. Ayrıca meze olarak da yenilir.
Herkese Afiyet Olsun..
Ispanak Borani |
Ispanak Borani |
Ispanak Borani |
Ispanak Borani |
Dilek'le Mutfakta
Ben bu yemeği ilk Antakya da görüp öğrenmiştim. Ondan sonra da sürekli yapar oldum..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Yaaa ne güzel canım..çok hafif geliyor bana..hem de çok faydalı..mutluluk veren yemeklerden olmalı...öptüm kocaman..
Sil