Kadınbudu Köftesi
28-03-2014Kadınbudu Köftesi |
Yumurtayla kızartıldığı için biraz ağır oluyor, kızarttıktan sonra yağını kağıt peçeteyle aldım ve fazla yağı gitti. Yine de iki taneden fazla yememek lazım. Benim çok sevdiğim tarfilerden, her evde yapılan, mazisi eski bir tarif..Bilmeyenler tarifime baksın..benimki de garantilidir.
Malzemeler:
3 adet yumurta
yarım çay bardağı pirinç
yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da margarin
tuz, karabiber
Kızarmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Soğanı çok ince doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembe renk alana dek kavurun. Daha sonra tencereye bir su bardağı kadar su ekleyin ve kaynamaya başlayınca ayıklayıp, yıkadığınız pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını örtün ve pirinçler iyice pişene kadar pişirin. Piştikten sonra kapağını açın, soğumayaa bırakın.
Kıymanın yarısından fazlasını yapışmaz teflon bir tavaya koyun ve iyice kavurun. Kavurduktan sonra onu da soğumaya bırakın.
Kavrulan kıyma soğuyunca ayırdığınız pişmemiş kıymayı bu karışıma ekleyin. Soğuyan pirinçli soğan karışımını da ekleyin. Bir adet yumurtayı kırın, tuz, karabiber, dilediğiniz baharatları ekleyip iyice yoğurun. Köfteden irice parçalar koparın ve yassı şekli verin.
Çukur bir kaba kalan iki yumurtayı kırın ve bir çırpma teliyle çırpın. Tavaya yeterince sıvı yağ koyun ve iyice kızdırın. Yağ kızınca köfteleri yumurtaya bulayıp teker teker kızartın. Kızaran köfteleri kağıt peçeteye koyun, fazla yağları aksın. Sıcak sıcak servis tabağına dizin ve afiyetle yiyin. Yanında patates püresi yaptım ben, çok yakıştı. Son önerim yanında illaki yoğurt olsun.
Afiyet Olsun..
Kadınbudu Köftesi |
Kadınbudu Köftesi |
Kadınbudu Köftesi |
Kadınbudu Köftesi |
Kadınbudu Köftesi |
Kadınbudu Köftesi |
Kadınbudu Köftesi |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: