Kadınbudu Köftesi

21:27 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

28-03-2014

Kadınbudu Köftesi
Türk mutfağının ilginç isimli köfte tarifi..acaba her kadının budu bu kadar kalın mı..) Pek sık yapmasam da aklıma düşünce yaptıklarımdan. Gerçi ete de zam geldi ama neyse ki buzlukta kıymam vardı..


Yumurtayla kızartıldığı için biraz ağır oluyor, kızarttıktan sonra yağını kağıt peçeteyle aldım ve fazla yağı gitti. Yine de iki taneden fazla yememek lazım. Benim çok sevdiğim tarfilerden, her evde yapılan, mazisi eski bir tarif..Bilmeyenler tarifime baksın..benimki de garantilidir.

Malzemeler:

3 adet yumurta

yarım çay  bardağı pirinç

yarım kilo orta yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da margarin

tuz, karabiber

Kızarmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Soğanı çok ince doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembe renk alana dek kavurun. Daha sonra tencereye bir su bardağı kadar su ekleyin ve kaynamaya başlayınca ayıklayıp, yıkadığınız pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını örtün ve pirinçler iyice pişene kadar pişirin. Piştikten sonra kapağını açın, soğumayaa bırakın. 

Kıymanın yarısından fazlasını yapışmaz teflon bir tavaya koyun ve iyice kavurun. Kavurduktan sonra onu da soğumaya bırakın. 

Kavrulan kıyma soğuyunca ayırdığınız pişmemiş kıymayı bu karışıma ekleyin. Soğuyan pirinçli soğan karışımını da ekleyin. Bir adet yumurtayı kırın, tuz, karabiber, dilediğiniz baharatları ekleyip iyice yoğurun. Köfteden irice parçalar koparın ve yassı şekli verin. 

Çukur bir kaba kalan iki yumurtayı kırın ve bir çırpma teliyle çırpın. Tavaya yeterince sıvı yağ koyun ve iyice kızdırın. Yağ kızınca köfteleri yumurtaya bulayıp teker teker kızartın. Kızaran köfteleri kağıt peçeteye koyun, fazla yağları aksın. Sıcak sıcak servis tabağına dizin ve afiyetle yiyin. Yanında patates püresi yaptım ben, çok yakıştı. Son önerim yanında illaki yoğurt olsun.

Afiyet Olsun..

Kadınbudu Köftesi

Kadınbudu Köftesi


Kadınbudu Köftesi

Kadınbudu Köftesi

Kadınbudu Köftesi

Kadınbudu Köftesi

Kadınbudu Köftesi

                                 Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                  Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: