Milföy Hamurundan Talaş Böreği
29-03-2014Talaş Böreği |
Kolay börek tariflerine bayılıyorum. Hazır hamurla bir çok çeşit yapılıyor. Ben milföy hamurunu sevmiyorum çünkü ağzımda donmuş yağ izi bırakıyor. Fakat buzluğumda bulunduruyorum, habersiz gelen misafirler için çabucak yapılabiliyor. Milföy hamurunu kendiniz de yapıp buzlukta saklayabilirsiniz. Tarifi çoğu yemek sitelerinde var, ben de yapmıştım çok eskiden merek edip, ama artık yapmıyorum. Sevenler için bu börek tarifi çok leziz ve pratik..haydi şimdi tarifine bakalım..
Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
2 kase lor ya da tulum peyniri
maydanoz
üzerine sürmek için bir yumurta sarısı
susam ya da çörek otu
Yapılışı:
Buzluktan çıkardığınız hamurları yumuşaması için bekleyin. Bu arada peynire yıkanmış doğranmış maydanoz ekleyip karıştırın. Hamurları tezgaha serin ve içlerine peynirli harçtan koyup bohça gibi sarıp ters çevirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, bira da susam serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede altı üstü kızarana dek pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin.
Talaş Böreği |
Talaş Böreği |
Talaş Böreği |
Talaş Böreği |
Talaş Böreği |
Talaş Böreği |
Talaş Böreği |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: