Zeytinyağlı Kurufasulye
16-03-2014Zeytinyağlı Kurufasulye |
Malzemeler:
250 gr. kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı taze biber
1 adet domates
1 adet havuç
4-5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
maydanoz
Yapılışı:
Akşamdan ısladığınız kuru fasulyeleri bir taşım kaynatıp suyunu süzün. Bir tencereye yemeklik doğradığınız soğanı, rendelediğiniz domatesi, doğranmış biberi, zar şeklinde kestiğiniz havucu koyun ve bir miktar suyla yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra zeytinyağını koyup karıştırın. Haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin. Kimyon, tuz ve toz şekeri ilave ettikten sonra üstüne örtecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını örtün. Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte bir saat kadar pişirin. Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın. Pişmeye yakın sarımsakları da ekleyin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine doğranmış maydanozla servis yapın.
Herkese afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kurufasulye |
Zeytinyağlı Kurufasulye |
Dilek'le Mutfakta
Dilek bu bana yapılmaz arkadaşım. Karnım tok olduğu, yemek tıkacak bir lokma yerim olmadığı hallerde bile:) Beni benden alan birkaç yemekten biri...Aşkolsun diyorum:))
YanıtlaSilEheheheee..Canım olsun yaa bi kereden bişeycik olmaz..sevgilerimi yolluyorum ama kuru fasulye değil..))
YanıtlaSilbende aslında kurufasulyeyi etsiz severim, zeytinyağlı hele suyu harika olur, eline sağlık dilekçim.
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtapcım..aynen suyu nefis oluyor..Bir de gaz yapmasa..)
Sil