Zeytinyağlı Kurufasulye

11:55 Dilek Toksoy 4 Comments

16-03-2014

Zeytinyağlı Kurufasulye
Bu akşamın yıldızı kuru fasulye, etsiz ve zeytinyağlı..


Malzemeler:

250 gr. kuru fasulye

1 adet kuru soğan

1 adet kırmızı taze biber

1 adet domates

1 adet havuç

4-5 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz

1 tatlı kaşığı kimyon

maydanoz

Yapılışı:

Akşamdan ısladığınız kuru fasulyeleri bir taşım kaynatıp suyunu süzün. Bir tencereye yemeklik doğradığınız soğanı, rendelediğiniz domatesi, doğranmış biberi, zar şeklinde kestiğiniz havucu koyun ve bir miktar suyla yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra zeytinyağını koyup karıştırın. Haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin. Kimyon, tuz ve toz şekeri ilave ettikten sonra üstüne örtecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını örtün. Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte bir saat kadar pişirin. Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın. Pişmeye yakın sarımsakları da ekleyin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine doğranmış maydanozla servis yapın. 

Herkese afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kurufasulye


Zeytinyağlı Kurufasulye
                                       Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                        Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Dilek bu bana yapılmaz arkadaşım. Karnım tok olduğu, yemek tıkacak bir lokma yerim olmadığı hallerde bile:) Beni benden alan birkaç yemekten biri...Aşkolsun diyorum:))

    YanıtlaSil
  2. Eheheheee..Canım olsun yaa bi kereden bişeycik olmaz..sevgilerimi yolluyorum ama kuru fasulye değil..))

    YanıtlaSil
  3. bende aslında kurufasulyeyi etsiz severim, zeytinyağlı hele suyu harika olur, eline sağlık dilekçim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtapcım..aynen suyu nefis oluyor..Bir de gaz yapmasa..)

      Sil