Fasulye Turşusu Kavurması

21:08 Dilek Toksoy 0 Comments

24-04-2014

Fasulye Turşusu Kavurması
İşte bu babamın en sevdiği yemek..Sabah kahvaltı da bile yer..Mısır ekmeğiyle suyuna banıp yemek var ya..inanılmaz güzel...Mutlaka deneyin..


Malzemeler:

1 kilo fasulye turşusu

1 adet kuru soğan

2 adet domates

1 yemek kaşığı frenk soğanı kurusu..

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanı jülyen doğrayıp zeytinyağında kavurun. Frenk soğanı ekleyin ve kavurun. Trabzon'da yaylalarda doğal olarak kendiliğinden çıkan bu ot yemeklere soğan tadı veriyor ve inanılmaz lezzetli. Rumca adı Zakoda..Annemden öyle öğrendim, adı bu...Domatesleri dilimleyip soğana ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra dilimlediğiniz fasulye turşularını ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra servis tabağına alın ve mısır ekmeğiyle beraber afiyetle yiyin. 

Fasulye Turşusu Kavurması

                                            Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: