Fasulye Turşusu Kavurması
24-04-2014![]() |
Fasulye Turşusu Kavurması |
Malzemeler:
1 kilo fasulye turşusu
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı frenk soğanı kurusu..
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğanı jülyen doğrayıp zeytinyağında kavurun. Frenk soğanı ekleyin ve kavurun. Trabzon'da yaylalarda doğal olarak kendiliğinden çıkan bu ot yemeklere soğan tadı veriyor ve inanılmaz lezzetli. Rumca adı Zakoda..Annemden öyle öğrendim, adı bu...Domatesleri dilimleyip soğana ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra dilimlediğiniz fasulye turşularını ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra servis tabağına alın ve mısır ekmeğiyle beraber afiyetle yiyin.
![]() |
Fasulye Turşusu Kavurması |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: