Mısır Ekmeği
24-02014![]() |
Mısır Ekmeği |
Malzemeler:
4 su bardağı mısır unu
1 su bardağı buğday unu
yarım çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
yeterince tuz
Yapılışı:
Bir yoğurma kabına mısır ununu ve buğday ununu koyun. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırın, zeytinyağı ve yoğurdu ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve azar azar ılık su ekleyerek iyice yoğurun. Kıvamı cıvık olmamalıdır, çok da katı olmamalıdır. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru eşit şekilde yayın ve 180- 200 derece ısıda 40 dk. pişirin. Sıcak iken fasulye turşusu ve kara lahana dolması, yemeğiyle beraber yiyin. Dilerseniz yoğurda doğrayıp yiyin, harika oluyor.
Herkese Afiyet Olsun..
![]() |
Mısır Ekmeği |
Dilek'le Mutfakta
Ellerinize sağlık, olsa da yesek... Benim eşim de Artvin Arhavili...Mısır ekmeğini iyi bilirim yani...;) ancak bizimkiler sizin ki gibi yapmıyor, içinde sadece Mısır unu, su, karbonat, tuz ve biraz da sıvı yağ var.Hatta kayınvalidem köydeyken karbonatta koymadık derdi rahmetli. Sevgiler...
YanıtlaSilDemek eşin Artvin'li..Ne güzel..mecburen sen de öğrendin tabi..)..Zamanla içine yoğurt ve yumurta koymuşlar işte..yok sa tarif aynı..sıvı yağ da var biraz..Eskiler dümdüz yaparlarmış..) Benim babaannem de öyle yapardı canım..sevgilerimi yolladım..
Sil