Mısır Ekmeği

20:45 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

24-02014

Mısır Ekmeği
Kara lahana yapınca yanında mısır ekmeği gider..Biz mısır ekmeğini yoğurda doğrayıp yeriz, çok güzel oluyor, deneyin derim. Annem daha güzel yapıyor bu ekmeği ama benimki de fena sayılmaz. Trabzon'dan gelen mısır unuyla yaptım, neden se tadında lezzet var..Tarifime bir bakın ve deneyin..sevgiler herkese..


Malzemeler:

4 su bardağı mısır unu

1 su bardağı buğday unu

yarım çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

yarım çay bardağı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu

yeterince tuz

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına mısır ununu ve buğday ununu koyun. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırın, zeytinyağı ve yoğurdu ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve azar azar ılık su ekleyerek iyice yoğurun. Kıvamı cıvık olmamalıdır, çok da katı olmamalıdır. Yağlanmış fırın tepsisine hamuru eşit şekilde yayın ve 180- 200 derece ısıda 40 dk. pişirin. Sıcak iken fasulye turşusu ve kara lahana dolması, yemeğiyle beraber yiyin. Dilerseniz yoğurda doğrayıp yiyin, harika oluyor. 

Herkese Afiyet Olsun..

Mısır Ekmeği
                                           Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, olsa da yesek... Benim eşim de Artvin Arhavili...Mısır ekmeğini iyi bilirim yani...;) ancak bizimkiler sizin ki gibi yapmıyor, içinde sadece Mısır unu, su, karbonat, tuz ve biraz da sıvı yağ var.Hatta kayınvalidem köydeyken karbonatta koymadık derdi rahmetli. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek eşin Artvin'li..Ne güzel..mecburen sen de öğrendin tabi..)..Zamanla içine yoğurt ve yumurta koymuşlar işte..yok sa tarif aynı..sıvı yağ da var biraz..Eskiler dümdüz yaparlarmış..) Benim babaannem de öyle yapardı canım..sevgilerimi yolladım..

      Sil