Kırmızı Pancar Turşusu
03-04-2014Kırmızı Pancar Turşusu |
Nasıl yapıldığına gelince çok kolay inanın. Pancarların yapraklarını kavurmak üzere bir kenara koyun. Daha evvel yazmıştım tarifini kavurmanın. Pancarların kabuklarını bıçakla incecik soyun. Dilimler halinde kesin ve suyun altına tutup yıkayın. Bir tencereye koyup üzerini çok geçecek şekilde su koyup kaynamaya bırakın. Tuz, sirke ve sarımsak ekleyip pancarlar yumuşayana dek pişirin. Bir tatlı kaşığı toz şeker eklemeyi unutmayın. Pancarlar piştikten sonra büyük bir cam kavanoza suyuyla beraber dökün. Kavanozun ağzını kapatıp bir kaç gün dinlendirin. Turşunuz yenilebilir kıvama çabuk gelir. Misafiriniz geldiği zaman sofranızda bir çeşit olur, suyundan bir çorba kaşığı süzme yoğurda katıp renkli haydari yapabilirsiniz.
İyi akşamlar dostlarım..Rengarenk kalın !
Kırmızı Pancar Turşusu |
Kırmızı Pancar Turşusu |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Bizde de çok sevilir Dilekçiğim. Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Şenizciğim..benim kızlar çok seviyor..)
YanıtlaSil