Kırmızı Pancar Turşusu

12:06 Dilek Toksoy 2 Comments

03-04-2014

Kırmızı Pancar Turşusu 
Pazara her gittiğimde mutlaka kırmızı pancar alırım. Özellikle turşusuna bayılıyorum. Yapımı da gayet basit ve çok faydalı. Hele suyunu içmek şifa verir vücudumuza. Önerdiğim mucize sebzelerden kırmızı pancarı sık sık yiyin. 


Nasıl yapıldığına gelince çok kolay inanın. Pancarların yapraklarını kavurmak üzere bir kenara koyun. Daha evvel yazmıştım tarifini kavurmanın. Pancarların kabuklarını bıçakla incecik soyun. Dilimler halinde kesin ve suyun altına tutup yıkayın. Bir tencereye koyup üzerini çok geçecek şekilde su koyup kaynamaya bırakın. Tuz, sirke ve sarımsak ekleyip pancarlar yumuşayana dek pişirin. Bir tatlı kaşığı toz şeker eklemeyi unutmayın. Pancarlar piştikten sonra büyük bir cam kavanoza suyuyla beraber dökün. Kavanozun ağzını kapatıp bir kaç gün dinlendirin. Turşunuz yenilebilir kıvama çabuk gelir. Misafiriniz geldiği zaman sofranızda bir çeşit olur, suyundan bir çorba kaşığı süzme yoğurda katıp renkli haydari yapabilirsiniz. 


                   İyi akşamlar dostlarım..Rengarenk kalın !


Kırmızı Pancar Turşusu 

Kırmızı Pancar Turşusu 


                                  Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                    Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Bizde de çok sevilir Dilekçiğim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Şenizciğim..benim kızlar çok seviyor..)

    YanıtlaSil