Kıymalı Karnabahar Yemeği
18-04-2014![]() |
Kıymalı Karnabahar Yemeği |
Malzemeler:
1 adet orta boy karnabahar
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
maydanoz, nane
Yapılışı:
Karnabaharın dip yapraklarını kesin, yıkayın ve bütün şekilde derin bir tencereye koyun.
Tavaya zeytinyağını koyun ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Salçayı koyun karıştırın. Kıymayı ekleyin, kavurmaya devam edin. Doğranmış domatesleri, biberleri ilave edin ve güzelce kavurun. Tuz ve karabiberi serpip ocağın altını kapatın.
Tencereye koyduğunuz karnabaharın üstüne kıymalı harcı her yerine gelecek şekilde dökün. Harç tavasına su ekleyip tencerenin kenarından içine dökün. Az suyla karnabahar yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra üstüne mutlaka hem maydanoz hem nane serpin ve tencerenin kapağını kapatın. Ben de her ikisi de yoktu koyamadım. İnanın lezzeti harika oluyor. Servis yaparken karnabaharı kepçeyle ayırarak servis yapın ve sıcakken yiyin.
Herkese Afiyet Olsun..
![]() |
Kıymalı Karnabahar Yemeği |
![]() |
Kıymalı Karnabahar Yemeği |
![]() |
Kıymalı Karnabahar Yemeği |
![]() |
Kıymalı Karnabahar Yemeği |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: