Abant Kebabı

19:03 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

18-04-2014

Abant Kebabı
Yine patlıcan yine patlıcan...Yapmaya da yemeye de doyamam..Kuzu etli bu tarif harika, lokum tadında..kısaca nefis bir yemek. Haydi buyrun soframıza..Kızımla beraber yaptık, yedik, mutluyuz..


Malzemeler:

6 adet bostan patlıcanı

300 gr. kuzu eti 

200 gr. mantar

1 adet kuru soğan

2 adet domates

4 adet yeşil sivri biber

1 yemek kaşığı karışık salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 kase kaşar peyniri rendesi

tuz, karabiber, kişniş, kekik

Yapılışı:

Patlıcanları uzunlamasına ortadan kesip içlerini hafifçe oyun. Tuzlu suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın. İçlerini de tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kurulayıp az sıvı yağla hafifçe arkalı önlü kızartın ve fırın tepsisine dizin. Patlıcan içlerini de ufak ufak kesip aynı yağda kızartın ve kızarttıktan sonra kağıt havlu da süzülmeye bırakın. 

Derince bir tavaya kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini yıkayıp koyun. İki yemek kaşığı yağla beraber kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanmış mantarları minicik doğrayıp tavaya ekleyin. Sırayla küçük doğranmış sivri biberleri, kabuğu soyulmuş domatesleri de ekledikten sonra salçayı koyun ve 10 dk. kavurun. Kuzu eti çabuk piştiği için fazla kavurmanıza gerek yoktur. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra kızarttığınız patlıcan içlerini etlere ilave edip karıştırın. Fırın tepsisindeki patlıcanların içlerini bu etli harçla doldurun. Üstlerine bol kaşar rendesi serpip 200 derece fırına verip kızarana kadar pişirin. Tepsinin dibine 1 bardak su koymayı unutmayın. 

Abant Kebabı
Abant Kebabı

Abant Kebabı

Kebap piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Yanında pirinç pilavı ve salata en güzel arkadaş olacaktır. Sevgiyle Kalın....

Abant Kebabı
Abant Kebabı

Abant Kebabı

Abant Kebabı

Abant Kebabı
                                  Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                      Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Patlıcanın her hali ayrı lezzetli ellerinize sağlık misss :)

    YanıtlaSil
  2. Bu Nasıl güzel bir görüntü. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil